Brukere online: 2368
Brukere i dag: 35917
Brukere siste 7 dager: 196755
Sitronkremen "Lemon curd" er mange godt kjent med, men ikke alle tenker på at man kan lage tilsvarende, nydelige kremer med andre smaker.
Jeg har tidligere laget både Lemon curd og Jordbærcurd (Strawberry curd).
Her har du oppskriften på Appelsincurd (Orange curd), som lages med appelsin i stedet for sitron. Kjempegod som den er på for eksempel varme scones eller nystekte lapper, og også alldeles nydelig som fyll i kaker, gjærbakst, makroner osv...
I morgen skal jeg vise dere en deilig rullekake fylt med Appelsincurd, men her altså grunnoppskriften på denne deilige appelsinkremen.
Ingredienser:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset appelsinsaft
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 150 g smør
Fremgangsmåte:
Ha eggeplommer, sukker, presset appelsinsaft og revet appelsinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp appelsinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Appelsinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
Tips:
♥ Siden appelsiner varierer i størrelse og på hvor saftige de er, kan det være greit å veie opp mengden appelsinsaft. 120 g presset appelsinsaft får du av 1-2 appelsiner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl appelsinsaft.
♥ Appelsincurd holder seg lenge i kjøleskapet, men appelsinkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.
Nydelig appelsinkrem!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset appelsinsaft
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 150 g smør
Ha eggeplommer, sukker, presset appelsinsaft og revet appelsinskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann. Varm opp appelsinkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Appelsinkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
♥ Siden appelsiner varierer i størrelse og på hvor saftige de er, kan det være greit å veie opp mengden appelsinsaft. 120 g presset appelsinsaft får du av 1-2 appelsiner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl appelsinsaft.
♥ Appelsincurd holder seg lenge i kjøleskapet, men appelsinkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.
3 kommentarer
Kan denne fryses uten at det
Kan denne fryses uten at det går ut over konsistens og smak ?
Hei.
Hei.
Jeg har laget sitroncurd som ble veldig god. Men jeg får ikke det samme resultatet med appelsin. Den blir ikke kremet og det er smak av smør. Den er blitt tyntflytene. Har brukt meierismør. Har den ikke stått på varmen lenge nok?
Dette ble litt mystisk for meg.
Med vennlig hilsen Wenche Kolstad.
Min appelsincurd ble ikke…
Min appelsincurd ble ikke kremere, men tyntflytende. Bruker meierismør. Hva gjør jeg galt?
Skriv ny kommentar