Bakte dessertfiken med lønnesirup og Marsala

 

Spennende dessertfiken som bakes i ovnen med lønnesirup, kanel og italiensk Marsalavin.

Nydelig servert med vaniljeiskrem!

 

 

Ingredienser:

♥ 8 ferske fiken
- -
♥ 6 ss lønnesirup
♥ 6 ss Marsala
♥ 1 kanelstang

Servering:
♥ vaniljeiskrem eller gresk yoghurt
♥ macadamianøtter (eller andre nøtter)

 

Fremgangsmåte:

Del fiken over på midten (eller skjær dem i skiver slik jeg har gjort) og legg i en ildfast form. Bland sammen lønnesirup og Marsala og hell over fikenene i formen. Legg også i en kanelstang.

Bakes i ovnen ved 180°C i 20-25 min.

 

 

Serveres varme som dessert sammen med vaniljeiskrem eller gresk yoghurt. Pynt fatet eventuelt med noen nøtter (jeg har her brukt macadamianøtter).

 

 

Tips:

Marsala er en italiensk sterkvin som fås kjøpt på polet.

 

 

Du kan i stedet bruke portvin, sherry eller madeira.

 

Lekker og litt annerledes dessert Yum

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bakte dessertfiken med lønnesirup og Marsala
Ingredienser

8 ferske fiken
- -
6 ss lønnesirup
6 ss Marsala
1 kanelstang

Servering:
vaniljeiskrem eller gresk yoghurt
macadamianøtter eller andre nøtter

Fremgangsmåte

Del fiken over på midten (eller skjær dem i skiver slik jeg har gjort) og legg i en ildfast form. Bland sammen lønnesirup og Marsala og hell over fikenene i formen. Legg også i en kanelstang.

Bakes i ovnen ved 180°C i 20-25 min.

Serveres varme som dessert sammen med vaniljeiskrem eller gresk yoghurt. Pynt fatet med macadamianøtter eller andre nøtter du liker.

Tips

Marsala er en italiensk sterkvin som fås kjøpt på polet. Du kan i stedet bruke portvin, sherry eller madeira.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift