Brukere online: 1103
Brukere i dag: 31273
Brukere siste 7 dager: 168203
Dette er en skikkelig stor, saftig og DEILIG banankake med sjokolade!
Perfekt til småkjipe regnværsdager.. Du bare tar en bit av et varmr og nystekt kakestykke, og livet smiler igjen!
Kaken er inspirert av Sticky Chocolate Banana Squares (Amerikanske banan- og sjokoladebiter).
Denne gangen har jeg tilpasset oppskriften til stor langpanne, gjort kaken litt mindre sticky, og erstattet sjokoladekremen med sjokoladebiter.
Ingredienser:
♥ 600 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g kakao (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 store egg
♥ 5-6 modne bananer (600 g skrelt vekt)
♥ 3 dl melk
♥ 2 dl olje (nøytral smak)
Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
Fremgangsmåte:
Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og ha dette i en bakebolle.
I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeekstrakt, melk og olje.
Bland det våte med det tørre (rør minst mulig i deigen og stopp med en gang den er jevnt blandet sammen, se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Hakk kokesjokoladen grovt og dryss sjokoladebitene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
Gjett om det lukter godt på kjøkkenet!
Avkjøl kaken en stund i formen før du deler den i firkanter.
Tips:
♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken!
♥ Du kan redusere mengden kakaopulver og bytte ut kokesjokoladen med melkesjokolade dersom du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken.
♥ For å få saftig kake, er det viktig å røre lite i deigen. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott, og slutter staks kaken er blandet sammen.
♥ Kakestykkene smaker aller best når de er varme og nystekte, men holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.
God fornøyelse, folkens!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 600 g sukker
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g kakao (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 store egg
♥ 5-6 modne bananer (600 g skrelt vekt)
♥ 3 dl melk
♥ 2 dl olje (nøytral smak)
Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og ha dette i en bakebolle.
I en annen bolle piskes egg sammen med moste bananer, vaniljeekstrakt, melk og olje.
Bland det våte med det tørre (rør minst mulig i deigen og stopp med en gang den er jevnt blandet sammen, se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm).
Hakk kokesjokoladen grovt og dryss sjokoladebitene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kaken en stund i formen før du deler den i firkanter.
♥ Bruk skikkelig godt modne bananer for å få god smak på kaken!
♥ Du kan redusere mengden kakaopulver og bytte ut kokesjokoladen med melkesjokolade dersom du ønsker en mildere sjokoladesmak på kaken.
♥ For å få saftig kake, er det viktig å røre lite i deigen. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott, og slutter staks kaken er blandet sammen.
♥ Kakestykkene smaker aller best når de er varme og nystekte, men holder seg myke i mange dager om de pakkes godt inn i plast. De er også veldig fine å fryse og tiner raskt.
3 kommentarer
Lagde denne til dugnad og…
Lagde denne til dugnad og fikk heldigvis smake litt av kanten; Kjempegod! Reduserte sukker til 500 g og brukte hvit sjokolade på toppen. Bortsett fra det fulgt oppskrift. Anbefales!
Langpannen min var ikke stor…
Langpannen min var ikke stor nok, så det ble langpanne + en liten rundform. Jeg tror denne oppskriften er størrelse skuffkake, neste gang lager jeg den i det dype stekebrettet til ovnen. Stor suksess, og den ble utrolig saftig! Står seg lenge i teorien, men i praksis blir den spist opp for fort til å teste teorien ...
Hei 🙂 går det an å lage…
Hei 🙂 går det an å lage denne i muffinsformer? Hva blir da steketiden?
Skriv ny kommentar