Banankake med cashewnøtter og rosiner

Enda en kjempegod og spennende variant av en veldig bra oppskrift på banankake!

Banankake med cashewnøtter og rosiner
Ingredienser

100 g smør
1 dl sukker
2 egg
2 store bananer (275 g uten skall)
4 dl hvetemel
3/4 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
100 g rosiner
100 g cashewnøtter (usaltede)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre. Rør til slutt inn rosiner og grovt hakket cashewnøtter.

Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 50 min. La kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Sikt eventuelt over melis før servering.

Tips

275 g banan uten skall tilsvarer 2 store bananer eller 3 små. Bruk godt modne og søte bananer til denne kaken.

Banankaken kan lages i mange variasjoner, se for eksempel oppskrift på "Banankake med mandler og nougatsjokolade", "Banankake med peanøtter og melkesjokolade", "Banankake med sjokolade og valnøtter" og "Banankake med sjokolade og hasselnøtter".

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift