Blåbærmuffins

Blåbærmuffins er en klassiker! De syrlige bærene gir en fin kontrast til den søte og myke kakedeigen.

Oppskriften gir ca 18 muffins.

Blåbærmuffins
Ingredienser

125 g smør
2 egg
2,5 dl melk
375 g hvetemel
1 ss bakepulver
175 g brunt sukker (se tips)
185 g friske blåbær

Pynt:
brunt sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland i melk. Visp i eggene med en stålvisp. Bland rensede blåbær med noen spiseskjeer av melet slik at blåbærene er godt dekket. Bland resten av melet med bakepulver og sukker i en bakebolle. Ha i væsken og rør deigen raskt sammen. Vend de melete blåbærene forsiktig inn i deigen til slutt.

Ha papirformer i et muffinsbrett. Fyll deigen i formene. Strø litt brunt sukker på topper av hver kake. Stek muffinsbrettet på rist midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til muffinsene er gyldne. La muffinsene avkjøle litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Tips

Bruk helst friske blåbær til denne oppskriften. Bruker du frosne, vil muffinsene bli mer blå i fargen.

Jeg bruker her lysebrunt demerarasukker (ikke mørkebrunt farinsukker). 

Fasongen holder seg absolutt best hvis du setter papirformer i et muffinsbrett, men har du ikke muffinsbrett kan du bruke doble papirformer i stedet. Pass da på å ikke fylle formene for fulle.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei! Smøret blir veldig klumpete når man heller i melk... Skal det være sånn???

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift