Brukere online: 69
Brukere i dag: 1457
Brukere siste 7 dager: 195574
3 egg
5 dl sukker
1 flaske Freia blåbærtopping (hold av 50 g til glasuren)
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
225 g smør
3 dl melk
Glasur:
100 g smør
3 ss melk
50 g Freia blåbærtopping
3 ts vaniljesukker
300 g melis
Pynt:
hvit sjokoladepynt (blader eller hjerter)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Vei opp 50 g blåbærsaus til glasuren og sett tilside. Bland resten av blåbærtoppingen på flasken i eggedosisen. Smelt smøret og bland kald melk i smøret, slik at smørmelken blir lunken. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha smørmelken og det tørre vekselsvis i eggedosisen og rør deigen jevn.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør inn blåbærtoppingen. Bland deretter i melk, vaniljesukker og melis. Rør godt i glasuren, gjerne over svak varme, slik at alle melisklumper smelter og glasuren blir helt blank og glatt.
La glasuren stå i kjøleskapet til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken med en smørekniv. La kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet litt. Del kaken opp i firkanter og pynt eventuelt hver bit med hvit sjokoladepynt.
Kaken holder seg myk lenge og er også fin å fryse.
Skriv ny kommentar