Café Stings sjokoladekake (med ekstra mye sjokoladekrem)


Hei dere!

Ja, nå er jeg ganske så happy og tilfreds, for nå er både tekst og design til den nye Det søte liv-boken ferdig. Jeg er SÅÅÅ fornøyd og gleder meg til å vise dere resultatet! Boken inneholder over 200 deilige kakeoppskrifter og kommer i bokhandelen i september en gang. Smile chrome  

Jeg har tenkt å røpe konseptet og tittelen på boken i morgen, så følg med da hvis du er nysgjerrig. 

 

 

I forbindelse med bokprosjektet har jeg bakt noen av klassikerne her fra Det søte liv om igjen, og blant de jeg valgte meg ut er Café Stings sjokoladekake, som er en av de mest besøkte kakeoppskriftene her på Det søte liv. 

Hvorvidt denne kaken faktisk stammer fra Café Sting i Stavanger eller ikke, er vel det mest debatterte temaet i kommentarfeltene her på bloggen, og jeg må skynde meg å si at jeg ikke vet svaret, men det som uansett er klart er at denne oppskriften gir en fantastisk god sjokoladekake!

 

 

Etter tips fra dere lesere, har jeg denne gangen laget kaken med dobbel porsjon sjokoladekrem.

 

 

Å nam, det var et kjempegodt tips!  Yum  Yum  Yum  

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
♥ 4 egg
♥ 2 dl kremfløte
♥ 270 g sukker
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 250 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.

Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. La blandingen småkoke mens du visper for hånd, helt til du ser at den begynner å tykne. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig (jeg gjorde ikke det da jeg lagde kaken på bildet). 

Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over hakket sjokolade til pynt.

 

 

Nydelig smak og konsistens på denne kaken! 

 

 

Og så bra med ekstra mye av den deilige sjokoladekremen!  Smile  

 

 

Tips:

♥ Som du ser av oppskriften, bør sjokoladekremen lages kvelden i forveien slik at den får stått i kjøleskapet over natten. Da blir den tykkere i konsistensen slik at den får passe smørekonsistens.

♥ Det kan også være lurt å lage kakebunnen kvelden i forveien, pakke den i plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Kakebunnen er nemlig mye lettere å dele i 3 tynne kakebunner når den er skikkelig kald. 

♥ Kaken holder seg god i et par dager, men pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også kjempefin å fryse. 

Se også Café Stings sjokoladekake i langpanne

 

 

Håper du blir fristet! 

 

 

Denne sjokoladekaken anbefaler jeg deg virkelig å teste ut om du ikke allerede er blant de mange som har gjort det.
 

Kjempegod sjokoladekake! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Café Stings sjokoladekake (med ekstra mye sjokoladekrem)
Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
♥ 4 egg
♥ 2 dl kremfløte
♥ 270 g sukker
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 250 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen. Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. La blandingen småkoke mens du visper for hånd, helt til du ser at den begynner å tykne. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen etter vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig (jeg gjorde ikke det da jeg lagde kaken på bildet). 

Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over hakket sjokolade til pynt.

Tips

♥ Som du ser av oppskriften, bør sjokoladekremen lages kvelden i forveien slik at den får stått i kjøleskapet over natten. Da blir den tykkere i konsistensen slik at den får passe smørekonsistens.

♥ Det kan også være lurt å lage kakebunnen kvelden i forveien, pakke den i plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Kakebunnen er nemlig mye lettere å dele i 3 tynne kakebunner når den er skikkelig kald. 

♥ Kaken holder seg god i et par dager, men pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også kjempefin å fryse. 

Se også Café Stings sjokoladekake i langpanne

93 kommentarer

Hei!
Dette er en HELT fantastisk kake som jeg egentlig alltid lager med dobbel mengde krem. Jeg bare lurer på hvorfor du har tredoblet sjokolademengden i kremen? Blir den bedre da? ;-)

Som svar på av Linn Mari (ikke bekreftet)

Ja, helt nydelig kake! :-)
Jeg tok mer kokesjokolade fordi jeg ønsket tykkere sjokoladekrem uten å måtte piske den opp. Det går helt greit med 100 g også, men jeg likte veldig godt slik konsistensen (og smaken) ble med 150 g.

Som svar på av Linn Mari (ikke bekreftet)

Jeg har lagt den mange ganger, men den bli veldig tynn bunn. Så tynn at det ikke går Ann og dele den en gang.
Må lage 2 bunner. Har du noe råd for og lykkes ned denne?

For å få den glutenfri bytter du ut hvetemel med potetmel. Og for å få det laktosefritt bytter du ut vanlige meieriprodukter med laktosefrie alternativer. Disse finner du i meieriavdelingen på matbutikken. Tine har flere produkter som f.eks laktosefri versjon av meierismør. Du trenger ikke å bytte ut melet for at det skal bli laktosefritt.

Trippler kremen hver gang, og lar kremen stå i kjøleskap over natten, så den er kjempetykk. Så uten å piske den så sprøyter jeg hele kaken i rosemønster! Kjempegodt og lekkert å se på!

Hei! Er det kakeform 24 cm i diameter som er standard størrelse på kakeform? Ser du oftes bruker denne størrelsen i oppskriftene

Denne kaken ser fantastisk deilig ut :D Men jeg lurer på ett par ting..

Hvilken kakao brukes (vanlig kakao, bakekakao..?) ?
Hvilke smør brukes (meierismør, med salt, uten salt..?) ?

Hei :)

Jeg har prøvd å lage denne noen ganger nå, men den de siste gangen blir ikke fyllet stivt, har stått i over 1 døgn. men bare renner. :/

Som svar på av Christel (ikke bekreftet)

Hei! Bruker du merierismør☺️ Husk det skal ikke smeltes først. Når meierismøret stivner så blir det hardt og kremen stivner fint.

jeg hadde raspet appelsin skall og lit av appelsin saften i kremen og det ble en hitt :) når du lager kremen er det med hele egget eller bare plommen ? jeg var usikker så jeg brukte bare plommen. som i en kongeligterte krem....

Hei, lurer på om du deler kaken før du fryser den, og om du har fyllet på før den fryses?

Jeg synes kakebunnen hadde lite sjokoladesmak og tilsatte 100 g kokesjokolade, evt kaffe for og få fyldigere smak. Lagd kremen 2 ganger, fulgte oppskriften men kremen blir for tynn enten man pisker den opp eller ei. Brukte hele egg, mulig det bare skal være plommer? Om det stemmer med oppskriften på siden vil jeg finne en annen krem som blir tykkere. Noen erfaringer?

Hei, jeg har laget denne kaken, men fikk ikke til kremen. Den stod i kjøleskap over natten, men den var veldig flytende og klarte ikke å pynte den som den skulle.

Har også samme erfaring som deg. Ble rennende. Skal den boble eller bare opp til kokepunktet.? Har fått til eggekrem før, men ikke denne. Skal prøve en gang til, hvis den ikke blir vellykket da heller, kutter jeg den ut. Blir frustrert.

Enig, denne oppskriften er helt håpløs. Rennende, selv etter å ha brukt alle kunstens regler for å tykne den. Bare å kaste hele greia og begynne på nytt med en annen oppskrift.

Ja, kremen /sausen smakte jo veldig godt, brukte det jeg kunne inne i kaken og pyntet med vanlig kremfløte. Og selve kaken var god. Men skal nå bruke andre oppskrifter til denne kremen, samme som deg.

Jeg har laget kaken, og fyllet. Dette ble veldig bra, men jeg forstår at de er fyllet som er problemet
Dersom dere følger oppskrifter vil jeg tro dette går greit.
Ikke trekk fra eller legg til. Eggene skal være heile også med hvite. Vær opps på at de må ha et oppkok, så tar du de vekk fra platen
Dette gikk greit for meg, og jeg er ingen flink baker

Hei, ja fant en annen oppskrift der det var bedre forklart. Koker den opp og venter 1 min før jeg tar den av platen og har i det andre. Nå har jeg laget denne mange ganger og alltid vellykket. 😊

Denne kremen krever tålmodighet og litt styrke. Man skal vispe eggene, sukkeret og fløten på svak varme til det kommer til kokepunktet. Dette tar tid, kanskje 10 min. Jeg pisker og pisker så egget ikke blir til eggerøre, samtidig som varmen sakte men sikkert øker. Når det begynner å småboble noen sekunder og du kan se litt damp, så har du nådd kokepunktet. Nå kan du hive inn sjokoladen og røre til den har smeltet. Deretter smøret og vaniljesukkeret. Fortsatt å røre til hele røren er klumpfri. Du kan gjerne hele dette over en stålbolle og sette den i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter pisker du opp den mørke kremen sakte så dem får en lys farge. Ikke pisk mer enn ett minutt for da kan glasuren bli for tynn. Lykke til!

Det jeg gjorde med kremen var å kun ta eggeplommene sammen med kremfløte og sukker og koke det på svak varme du må smøre deg med tålmodighet hvis du vil ha den kremen helt perfekt så her sto jeg og rørte hele tiden nesten og følgte med på den. Du merker etterhvert at den blir tykkere det tar bare lang tid. Kakebunnen var også liten i forhold til det den ser ut på bilde. Hver gang jeg har tatt oppskrifter herfra så har jeg alltid korrigert litt på dem for hu er ikke flink til å fortelle spesifikt hva folk burdte gjøre her og der når det er ett eller annet som ikke stemmer.

Hei brukte du meierismør eller margarin? Jeg bruker alltid meierismør, det stivner når det blir kaldt og da blir kremen stiv. Husk det skal ikke smeltes først 😊

Barte den til mannens bursdag. Kaken er himmelsk god! Jeg er egentlig ikke glad i sjokoladekaker, men denne ble jeg forelska i! Neste gang skal jeg lage den med marengs mellom lagene, det blir både saftig og crunchy. Gleder meg! Takk for oppskriften!

Heisann.
Jeg skal lage denne kaka til en barnedåp og ønsker rosa krem. Kan jeg lage med brun sjokolade som fyll inni kaken og hvit sjokolade med rosa konditor farge til å ha på toppen?
Håper på raskt svar (skal lages til nå på søndag)

Mvh Nina

Er det bare meg som får små biter i glasuren når jeg bruker eggehviten også? Har brukt å lage glasuren med kun eggeplommen, men er det noen som har noen tips om hvordan man kan unngå kokte eggebiter når man bruker hele egget?

Ja, du kan sile eggene før du har dem oppi gryten. Jeghar eggene i en skål, pisker dem lett med en håndvisp og siler dem. Deretter tilsetter jeg dem silte eggemassen i gryten med fløte og sukker.

Hei! Jeg bare elsker denne kaka, og hver gang det er bursdag og lignende er det denne oppskriften som blir brukt.
Jeg lurte på om det er noen som har testet å lage denne i flere etasjer? Vil tro at den egentlig er for myk til å stables, men er det da noen som har tips? Vil så gjerne ha denne som bryllupskake, bare med hvit sjokolade i kremen som skal dekke utsidene.

Tips: I den originale oppskriften skal det kun være 4 eggeplommer i kremen, ikke hele egg. Prøv det, det er helt nydelig!!

Denne sjokoladekaken er en absolutt favoritt! Kremen blir helt fantastisk når den lages dagen i forveien og piskes opp med mixmaster før bruk. Herlig, lys og luftig. Bruker den også til Tropisk aroma.
Bruker alltid meierismør til all kakebakst.. det blir best synes vi.

Hei,

Er det noen som har prøvd å lage denne kaka i langpanne? Isåfall ble det vellykket? Doblet du både oppskriften og fyllet? Hva med steketiden?

Har laget den doble sjokoladekremen, stått i kjøleskap over natta og er nå pisket opp. Fortsatt for flytende. Er det noe man kan gjøre for å tykne den så den kan brukes på kaka? Hjelper det å blande inn litt pisket krem i sjokoladekremen..?

Sååå irriterende at kremen ikke tykner. Hva er det som blir galt??? Tror dette ble siste forsøk!!

Super oppskrift.

Lager den meg blå melange og gryr "fløte". Til sjokolade bruker jeg kokesjokolade fra coop som er melkefri. På denne måten blir kaken fri for melk.

Smaker helt fortreffelig.

Hei. Jeg har laget denne fantastisk gode kaken mange ganger, men de to siste gangene har kremen blitt flytende, selv om den har stått natten over i kjøleskapet. Vet ikke hva jeg har gjort galt, men løste dette med å koke kremen opp igjen og tilsatte 3-4 toppede teskjeer maizenna utrørt i litt vann. Lot kremen stå kaldt i noen timer, og kremen ble helt perfekt

Hei! Hvis denne skal lages som en langpannesjokoladekake, dobler man oppskriften? Og hva med steketid? Hilsen Tone

Hej, har bakat denne kaken mange ganger. Men de siste 5 gangene så ramler den ned i mitten.. hva gjør jeg feil?

Hei, er det noen som har forsøkt å lage denne i 26cm springform? Skal lage stor kake og tenkte å bruke 26cm form og stable to kaker i høyden. Er usikker på steketiden....

Denne har jeg lagd mange ganger og jeg tar alltid alle ingredienser i fyllet oppi gryta med en gang. Funker godt det. Poenget er at fyllet må komme til kokepunktet. Forøvrig har denne oppskriften vært i rettssak. Den var hemmelig, Cafe Sting i Stavanger hadde denne kaka som sin signatur helt til en ansatt røpte oppskriften på nettet. Folk reiste langveisfra til Sting for denne kaka.

Hei! Nydelig kake, smaker kjempe godt :)
Jeg har et problem. Når jeg skulle putte kremen i kaken, rant kremen ut selv om jeg brukte 150 g kokesjokolade som sto på oppskriften. Det var også for mye krem. Har du noen tips på hvordan jeg kan fikse det til neste gang jeg lager denne kaken?

Høres ut som kremen din har blitt for tynn i konsistensen. Kanskje du ikke har kokt egg, sukker og fløteblandingen lenge nok. Når kremen blir tykkere, vil den ikke renne ut av kaken og mengden blir mer passe.
Ellers er det jo ekstra stor porsjon sjokoladekrem i denne oppskriften. Du finner også denne kaken med mindre porsjon krem her på Det søte liv.

Denne er skammgod og fungerer like bra med glutenfritt mel dersom man vil ha ei glutenfri kake. 😊👍

Sjokoladekremen min ble veldig tyntflytende (hadde den inen glassbolle over natten), hva kan jeg ha gjort galt?

Hei, når du skriver 3 ss kakao, er det bakekakao eller kakao som til varm sjokolade? ☺️

Et tips… jeg bruker 1 stor plate melkesjokolade istedenfor kokesjokolade. Helt nydelig mild lys sjokoladesmak ☺️

Hei! Nydelig kake 🥰 men jeg lurer på om kaka serveres romtemperert eller kald. Jeg synes bunnen blir tørr og hard når den er kald, men myk og saftig når den er varmere. Men må den ikke oppbevares i kjøleskapet for ikke å bli dårlig? Hvis den står kaldt så må jeg ha den lenge på benken før den kan serveres… og det er det jo ikke alltid tid til.

Jeg liker kaken både romtemperert og kald :-) Kaken bør oppbevares i kjøleskapet ja, men tåler fint å stå i romtemperatur i flere timer. Så ja, sett den i kjøleskapet over natten og ta den ut en time før servering, så blir den mykere igjen.

Hei. Har et godt forslag til nedfrysing og porsjonsberegning. Dele opp kaken i fine stykker før den fryses. Og evt også pakke dem inn i frysefolie.
Da er det bare å ta opp antallet en ønsker etterhvert:-)

Når jeg lager sjokoladekremen får jeg eggbiter i den når den koker.
Hva gjør jeg for å unngå det?

Som svar på av Julie Montana (ikke bekreftet)

Visp hele tiden med en spiralvisp. Visp godt fra start, slik at blandingen er helt jevn og sammenblandet før den varmes opp. Da vil det ikke bli eggebiter i kremen. :-)

Hei.
Takk for kjempegod oppskrift, har laget denne kaken 4-5 ganger nå med relativ stor suksess.
Eneste er, hver bidige gang har jeg fått små klumper i kremen. Selv om jeg rører konstant, og bruker minimal med varme. Bruker ca 20-30 på å koke opp blandingen.
Hva gjør jeg feil? Jeg koker på 4 av 9 trinn, og stopper knapt å røre.

Hilsen fornøyd men litt frustrert amatørbaker

Denne har jeg nå prøvd på 2 ganger. IKKE mer. Jeg følger alt til punkt og brikke. Men kremen blir bare suppe. Ja det har stått i kjøleskapet. Ja jeg prøver og piske den godt. Har prøvd og gjøre mye. Bunnen ble helt perfekt.

Du må la egg, sukker og kremfløteblandingen småkoke helt til den tykner. Hvis du ikke koker den så lenge, vil ikke kremen bli fast nok uansett hvor lenge den står i kjøleskapet. Høres ut som du ikke har kokt blandingen lenge nok. Prøv igjen :-)

Hei! Er sjokoladekremen justert i oppskriften til dobbel eller skal den dobles? Takk 😊

dette er ikke stingkaken.jobbet på Sting helt fra starten og har bakt kaken noen hundre ganger.det er hverken vann, kakao eller vaniljesukker i stingkaken .sikkert en god kake men STINGS kaloribombe av en sjokoladekake er det nok ikke :(

Kake bunn blir veldig tynn og vanskelig å dele den i to siden jeg har føle din oppskrift fra start til slutt . Hjelp !!!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift