Coconut Burfi (Indisk kokoskonfekt)


Coconut Burfi - eller Barfi som jeg er vant til å kalle disse deilige godsakene - er noe jeg er vokst opp med fra jeg var liten. Min indiske mor lagde stadig en boks til oss barna, og vi ELSKET det! Heart Det var også typisk at hun farget halvparten rosa, som gjorde det ekstra stas å spise en av hver.

 

 

Barfi er en indisk konfekt basert på nøtter og søtet melk, og smaksettes med kardemomme. Konfekten går også under navnet "Royal sweets", da den er vanlig å servere til alle slags festlige anledninger i India. Man kan lage Barfi på ulike måter, men den sikreste måten for å få riktig god og bløt konsistens på konfekten er å bruke søtet, kondensert melk.

Her har du min yndlingsoppskrift!

 


Just delicious!  Heart

 

Ingredienser:

♥ 1 ss smør
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 400 g kokos
♥ 1 dl melk
♥ 0,5 ts kardemomme

Pynt:
♥ pistasjnøtter eller cashewnøtter

 

Fremgangsmåte:

Finn frem en stor kjele eller dyp stekepanne. Smelt smøret i kjelen og tilsett deretter søtet, kondensert melk og sukker. Rør rundt og ha deretter i kokos, melk og kardemomme.

Varm opp blandingen mens du rører hele tiden så kokosen ikke blir brun. La blandingen småkoke i 4-5 minutter så du merker at blandingen blir fastere, men kokosen skal beholde sin lyse farge.

Ta kjelen av platen. Hvis du vil, kan du nå farge kokosmassen rosa med litt konditorfarge.

Ha kokosblandingen i en firkantet form (20 x 20 cm). Ha gjerne bakepapir i bunnen så det går lett å få konfekten ut av formen når den har stivnet.

 

 

Det er ikke nødvendig med bakepapir hvis du bruker en silikonform, for da kan du bare vrenge formen.

 

 

Bruk en skarp kniv og skjær opp konfekten i firkanter.

 

 

Sett formen deretter i kjøleskapet til dagen etter. Den skal da ha blitt fast nok i konsistensen til at du kan dele opp firkanter, men likevel ha en bløt og myk konsistens når du biter i den.

Sett firkantene på et fat og pynt hver bit med en hel pistasjnøtt eller cashewnøtt.

 

 

Tips:

♥ Jeg har her brukt vanlig, tørket kokos. Skulle du få tak i ferskrevet kokos i stedet, blir smaken enda bedre. Du kan da sløyfe melken fordi ferskrevet kokos er fuktigere enn tørket kokos.

♥ I denne oppskriften er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk (og ikke Vikingmelk, som er usøtet kondensert melk) for å få riktig konsistens.

 

 

♥ Barfi oppbevares i en kakeboks i kjøleskapet. Ha matpapir mellom lagene så konfekten ikke kleber seg sammen.

 

 

 

Prøv å lage denne berømte, indiske konfekten du også!

 

 

Utrolig godt!

 


 Heart  Heart  Heart 
 

Coconut Burfi (Indisk kokoskonfekt)
Ingredienser

♥ 1 ss smør
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 400 g kokos
♥ 1 dl melk
♥ 0,5 ts kardemomme

Pynt:
♥ pistasjnøtter eller cashewnøtter

Fremgangsmåte

Finn frem en stor kjele eller dyp stekepanne. Smelt smøret i kjelen og tilsett deretter søtet, kondensert melk og sukker. Rør rundt og ha deretter i kokos, melk og kardemomme.

Varm opp blandingen mens du rører hele tiden så kokosen ikke blir brun. La blandingen småkoke i 4-5 minutter så du merker at blandingen blir fastere, men kokosen skal beholde sin lyse farge.

Ta kjelen av platen. Hvis du vil, kan du nå farge kokosmassen rosa med litt konditorfarge.

Ha kokosblandingen i en firkantet form (20 x 20 cm). Ha gjerne bakepapir i bunnen så det går lett å få konfekten ut av formen når den har stivnet. Det er ikke nødvendig med bakepapir hvis du bruker en silikonform, for da kan du bare vrenge formen. Bruk en skarp kniv og skjær opp konfekten i firkanter.

Sett formen deretter i kjøleskapet til dagen etter. Den skal da ha blitt fast nok i konsistensen til at du kan dele opp firkanter, men likevel ha en bløt og myk konsistens når du biter i den.

Sett firkantene på et fat og pynt hver bit med en hel pistasjnøtt eller cashewnøtt.

Tips

♥ Jeg har her brukt vanlig, tørket kokos. Skulle du få tak i ferskrevet kokos i stedet, blir smaken enda bedre. Du kan da sløyfe melken fordi ferskrevet kokos er fuktigere enn tørket kokos.

♥ I denne oppskriften er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk (og ikke Vikingmelk, som er usøtet kondensert melk) for å få riktig konsistens.

♥ Barfi oppbevares i en kakeboks i kjøleskapet. Ha matpapir mellom lagene så konfekten ikke kleber seg sammen.

4 kommentarer

hei

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift