Brukere online: 1240
Brukere i dag: 34549
Brukere siste 7 dager: 186900
Supergode cookies med melkesjokolade slår an hos de fleste kakemonser.
Oppskriften gir 36 stk.
Ingredienser:
♥ 225 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 320 g hvetemel
♥ 400 g melkesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeekstrakt og natron. Bland deretter inn hvetemelet. Ha til slutt i grovt hakket melkesjokolade. Sett deigen kjølig i 30 minutter.
Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene litt flate med hendene.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter (kakene skal være litt gylne i kantene).
La cookiesene avkjøles på platen i 10 minutter, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Tips:
♥ Oppbevar cookiesene i tettsluttet kakeboks.
Se også oppskrift på Non Stop Cookies, Go Nuts Cookies og Studentcookies.
Enjoy! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 225 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 320 g hvetemel
♥ 400 g melkesjokolade
Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Tilsett eggene under fortsatt pisking. Rør så inn vaniljeekstrakt og natron. Bland deretter inn hvetemelet. Ha til slutt i grovt hakket melkesjokolade. Sett deigen kjølig i 30 minutter.
Form store kuler av deigen (ca 1 toppet spiseskje med deig til hver kake). Sett dem på stekeplate dekket med bakepapir (maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen). Trykk kakene litt flate med hendene.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter (kakene skal være litt gylne i kantene).
La cookiesene avkjøles på platen i 10 minutter, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
♥ Oppbevar cookiesene i tettsluttet kakeboks.
5 kommentarer
Går det an å lage med
Går det an å lage med potetmel som er uten gluten??
Jeg har cøliaki selv og baker
Jeg har cøliaki selv og baker masse glutenfritt. Jeg pleier å bytte ut hvetemel med samme mengde Semper Mix, og det pleier bli kjempegodt! Lykke til!
De smakte bare sukker...
De smakte bare sukker... Hvordan unngår jeg det?
Hei! Jeg lurte på hvor lang
Hei! Jeg lurte på hvor lang holdbarhet kjeksene har dersom man oppbevarer de i kakeboks?
Antar at de fint kan fryses. Hilsen Trude
Det beste er å rulle rå deig
Det beste er å rulle rå deig i en pølse og skære halveis ned i kjeks porsjoner, ta litt plastfolie rundt og frys. Tin den så på benken i 10-20min og hiv i ovnen så får du deilige cookies på 1-2-3 når du får uventet besøk
Skriv ny kommentar