Enkelt havre- og gulrotbrød


Denne oppskriften på Havre-og gulrotbrød er så enkel at det er helt genialt!

 

 

 

Deigen skal bare røres raskt sammen, den inneholder verken gjær eller hvetemel, og trenger ikke å heves.

Surmelk og revet gulrot gjør brødet saftig.

 

 

Oppskriften gir 1 brød. 

 

 


Ingredienser:

♥ 7 dl havregryn
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 egg
♥ 3,5 dl kefir
♥ 1 gulrot (middels stor)

Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn


Fremgangsmåte:

Ha havregryn i en food processor og kjør grynene til et grovkornet havremel.

Bland havremelet med natron og salt.

I en annen bolle piskes eggene luftige. Bland inn surmelken, revet gulrot og deretter havremelet. Rør forsiktig for hånd med en slikkepott og rør så lite som mulig får å få deigen blandet (se tips). Det skal bli en løs deig.

Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter, smør den og kle den med bakepapir. Fordel deigen i formen, glatt til overflaten og dryss over havregryn på toppen.

Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time og 10 minutter, til det er gjennomstekt. 

La brødet avkjøles litt før det hvelves ut av formen og deles i skiver.

 

 

Tips:

♥ Dette er som du ser ikke en klassisk brøddeig som skal eltes og heves. Deigen er en havregrynsrøre som det er om å gjøre å røre så lite i som mulig for å unngå kompakt og seigt brød. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott og vender rundt i deigen så lite som mulig. 

♥ Dette havrebrødet smaker best samme dag det er laget. Pakk det godt inn i plast hvis du vil oppbevare det til dagen etter. Jeg anbefaler å dele hele brødet i skiver samme dag som det er stekt og så fryse ned. Så kan du tine opp det antall skiver du ønsker å spise fra gang til gang, og brødet vil smake ferskt og mykt. 

♥ Synes du brødet blir litt fuktig, kan du gjerne ha brødskivene en kort runde i brødristeren før du spiser dem. 

 

Se også oppskrift på Havrebrød med cottage cheese.
 

 

 

Saftig og smakfullt havre- og gulrotbrød som jeg liker veldig godt! 

 

 

Nydelig med ost og tomat på! 

 

 

Ha en super ny uke! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Enkelt havre- og gulrotbrød
Ingredienser

♥ 7 dl havregryn
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts salt
♥ 2 egg
♥ 3,5 dl kefir
♥ 1 gulrot (middels stor)

Pynt:
♥ 0,5 dl store havregryn

Fremgangsmåte

Ha havregryn i en food processor og kjør grynene til et grovkornet havremel.

Bland havremelet med natron og salt.

I en annen bolle piskes eggene luftige. Bland inn surmelken, revet gulrot og deretter havremelet. Rør forsiktig for hånd med en slikkepott og rør så lite som mulig får å få deigen blandet (se tips). Det skal bli en løs deig.

Finn frem en liten brødform som rommer 1 liter, smør den og kle den med bakepapir. Fordel deigen i formen, glatt til overflaten og dryss over havregryn på toppen.

Stek brødet nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time og 10 minutter, til det er gjennomstekt. 

La brødet avkjøles litt før det hvelves ut av formen og deles i skiver.

Tips

♥ Dette er som du ser ikke en klassisk brøddeig som skal eltes og heves. Deigen er en havregrynsrøre som det er om å gjøre å røre så lite i som mulig for å unngå kompakt og seigt brød. Jeg rører kun for hånd med en slikkepott og vender rundt i deigen så lite som mulig. 

♥ Dette havrebrødet smaker best samme dag det er laget. Pakk det godt inn i plast hvis du vil oppbevare det til dagen etter. Jeg anbefaler å dele hele brødet i skiver samme dag som det er stekt og så fryse ned. Så kan du tine opp det antall skiver du ønsker å spise fra gang til gang, og brødet vil smake ferskt og mykt. 

♥ Synes du brødet blir litt fuktig, kan du gjerne ha brødskivene en kort runde i brødristeren før du spiser dem. 

Kakekategori
Brødbakst
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei! Ønsker å prøve oppskriften! Så kjempegodt ut. Går det an å bruke Biola naturell i stedet for kefir eller er ikke det å anbefale?

Oppdaget akkurat at det er sunne oppskrifter også på «Det søte liv». Kommer nå til å være inne her igjen mye oftere. BÅDE vanlige kakeoppskrifter til fest og sukkerreduserte til vanlige dager på samme sted er perfekt!

Hei!
Jeg tenkte å bruke havremel, hvor mye tar jeg da? Samme mengden som havregryn?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift