Brukere online: 1774
Brukere i dag: 15967
Brukere siste 7 dager: 195805
Fru Hoffslien drev visst nok et pensjonat i Lillehammer, hvor hun gledet mange beboere med sin fikenkake.
Kaken er kjempegod og inneholder både hakkede fiken, hakkede aprikoser og grovhakkede, skåldede mandler.
4 egg
250 g sukker
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
200 g tørkede fiken
200 g tørkede aprikoser
100 g skåldede mandler
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Skjær opp fiken og aprikoser i tynne strimler. Hakk de skåldede mandlene grovt. Bland tørket frukt og mandler med 2-3 ss av hvetemelet (dette forhindrer at frukten og nøttene synker til bunns i kaken under stekingen).
Sikt resten av hvetemelet med bakepulver og vend inn i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få en klumpfri deig. Bland så forsiktig inn den melete frukt- og nøtteblandingen.
Ha deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca 1 time og 15 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen med en skarp kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og legg kaken på et passende kakefat.
Kaken oppbevares godt innpakket i plast. Den egner seg godt til frysing.
Skriv ny kommentar