Brukere online: 131
Brukere i dag: 1184
Brukere siste 7 dager: 195596
Hei dere!
Håper helgen har vært bra!
Jeg får stadig spørsmål fra lesere om hva de kan lage med eggeplommene de får til overs når de lager marengskaker (slik som for eksempel de populære kakene Pavlova eller Swissrull marengs). Et klassisk og godt tips er å lage hjemmelaget iskrem eller hjemmelaget vaniljekrem. Men det går også an å bake en kjempegod kake med eggeplommene!
Formkaker som lages med bare eggeplommer blir litt gulere i fargen enn formkaker laget med hele egg, derfor kalles de ofte for "Gullkake". Jeg har tidligere laget denne kaken i litt forskjellige varianter (se her), og synes den er utrolig god. Smør og kremfløte i tillegg til eggeplommene gjør formkaken ekstra fyldig og saftig.
Denne gangen prøvde meg på et Gullbrød med blåbær. Kaken fikk dermed en litt sommerlig vri og resultatet ble nydelig!
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 8 eggeplommer
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel
♥ 200 g store blåbær
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk smør sammen med halvparten av sukkeret til du får en luftig smørkrem.
Pisk eggeplommene luftige sammen med resten av sukkeret. Bland dette sammen.
Pisk kremfløten til luftig krem og vend i.
Bland i hvetemel som er siktet sammen med bakepulver og rør til du får en jevn deig.
Vend halvparten av blåbærene i deigen.
Ha deigen i en smurt brødform som rommer 2 liter med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og fordel resten av blåbærene på toppen av kaken.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen.
Løsne den så fra formen med en tynn, skarp kniv og hvelv den ut av formen.
Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
Rett og slett en utmerket måte å bruke eggeplommer du har til overs på!
Tips:
♥ Gullkake smaker aller best helt nystekt synes jeg, men den kan fint oppbevares i plast i et par dager. Kaken er også fin å fryse.
♥ Gullkake med blåbær smaker ekstra godt med en kule vaniljeis ved siden av!
Mmmm.... enkel og kjempegod kake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 8 eggeplommer
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 2 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel
♥ 200 g store blåbær
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk smør sammen med halvparten av sukkeret til du får en luftig smørkrem.
Pisk eggeplommene luftige sammen med resten av sukkeret. Bland dette sammen.
Pisk kremfløten til luftig krem og vend i.
Bland i hvetemel som er siktet sammen med bakepulver og rør til du får en jevn deig.
Vend halvparten av blåbærene i deigen.
Ha deigen i en smurt brødform som rommer 2 liter med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og fordel resten av blåbærene på toppen av kaken.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 40-45 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Løsne den så fra formen med en tynn, skarp kniv og hvelv den ut av formen. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
♥ Gullkake smaker aller best helt nystekt synes jeg, men den kan fint oppbevares i plast i et par dager. Kaken er også fin å fryse.
♥ Gullkake med blåbær smaker ekstra godt med en kule vaniljeis ved siden av!
Skriv ny kommentar