Brukere online: 1266
Brukere i dag: 5761
Brukere siste 7 dager: 195439
Annonse: Bakeren og Kokken
Hei kjære dere!
For en fantastisk deilig helg det har vært, og kanskje det er en smule kjedeligere med jobb og mandag ...?
Å neida! Med hjemmelaget Nugatti på brødskiva blir nemlig hverdag til fest!
Det er superenkelt å lage hjemmelaget Nugatti, og både konsistensen og smaken blir herlig "ekte" med nydelig hasselnøtt- og sjokoladesmak.
Jeg bruker blenderen Blendtec som kan kjøpes i nettbutikken til bakerenogkokken, og det hjemmelagede sjokoladepålegget er klart på null komma niks!
SO DELICIOUS!
Hjemmelaget Nugatti er noe av det beste som finnes!
Ingredienser:
♥ 50 g smør
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 50 g brunt farin
Fremgangsmåte:
Ha smør og kremfløte i en liten kjele og varm opp blandingen så smøret smelter. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Jeg synes hjemmelaget Nugatti smaker best om man bruker skåldede hasselnøtter siden det kan være litt bitterhet i det tynne skallet på nøttene.
Jeg kjøpte denne gangen ferdigskåldede hasselnøtter, men dette kan man også lage selv (se beskrivelsen i tipsfeltet nedenfor).
Ha hasselnøttene i en kraftig blender.
Tilsett også brunt farinsukker.
Kjør blandingen i blenderen til massen blir kornete og etter hvert som en tykk, litt fet masse.
Bland nøttemassen med den avkjølte sjokoladeblandingen i kjelen.
Ha det ferdige sjokoladepålegget på et egnet glass.
Sett glasset kjølig, så vil Nugattien få tykkere konsistens etter hvert.
Garantert superpopulært sjokoladepålegg!
Tips:
♥ Ferdigskåldede hasselnøtter kan være litt vanskelig å få tak i og fås typisk kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og tilsvarende.
Hvis du ikke får tak i dette produktet, kan du bruke vanlige hasselnøtter med det tynne skinnet på. Dette kan løsnes ved at du rister nøttene i ovnen. Bare ha nøttene utover en langpanne og stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter. Ha nøttene i en kjøkkenhånkle og gni det tynne skallet av nøttene. Hvis det sitter veldig fast, er det bare å riste nøttene litt lenger i ovnen. Det gjør ikke noe av noe av skinnet henger igjen. Nøttene kan gjøres klart på forhånd og oppbevarer i en tett boks til de skal brukes.
♥ For å få et godt resultat, er det lurt å ha en god blender. Hasselnøttene skal kjøres i blenderen såpass lenge at de begynner å avgi noe av den naturlige oljen slik at nøttemassen blir tykk og fet. Har du ikke en god blender fra før, kan jeg som sagt anbefale Blendtec!
♥ Den ferdiglagede Nugattien kan fint oppbevares nokså lenge i kjøleskapet. La gjerne pålegget stå i romtemperatur en stund før servering, hvis du (som jeg) liker at det har en bløt konsistens. Vil du ha det fastere, er det bare å sette glasset tilbake i kjøleskapet.
♥ Hjemmelaget Nugatti er herlig som fyll i gjærbakst og kaker.
Og supergodt på mykt, ferskt brød - enten det er loff eller grovbrød!
Er du glad i smakskombinasjonen hasselnøtter og sjokolade, må du teste ut å lage hjemmelaget Nugatti!
NAM!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på instagram som @bakerenogkokken
♥ 50 g smør
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 50 g brunt farin
Ha smør og kremfløte i en liten kjele og varm opp blandingen så smøret smelter. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Jeg synes hjemmelaget Nugatti smaker best om man bruker skåldede hasselnøtter siden det kan være litt bitterhet i det tynne skallet på nøttene. Jeg kjøpte denne gangen ferdigskåldede hasselnøtter, men dette kan man også lage selv (se beskrivelsen i tipsfeltet nedenfor).
Ha hasselnøttene i en kraftig blender. Tilsett også brunt farinsukker.
Kjør blandingen i blenderen til massen blir kornete og etter hvert som en tykk, litt fet masse.
Bland nøttemassen med den avkjølte sjokoladeblandingen i kjelen.
Ha det ferdige sjokoladepålegget på et egnet glass. Sett glasset kjølig, så vil Nugattien få tykkere konsistens etter hvert.
♥ Ferdigskåldede hasselnøtter kan være litt vanskelig å få tak i og fås typisk kjøpt i delikatesseforretninger, matmarkeder og tilsvarende. Hvis du ikke får tak i dette produktet, kan du bruke vanlige hasselnøtter med det tynne skinnet på. Dette kan løsnes ved at du rister nøttene i ovnen. Bare ha nøttene utover en langpanne og stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter. Ha nøttene i en kjøkkenhånkle og gni det tynne skallet av nøttene. Hvis det sitter veldig fast, er det bare å riste nøttene litt lenger i ovnen. Det gjør ikke noe av noe av skinnet henger igjen. Nøttene kan gjøres klart på forhånd og oppbevarer i en tett boks til de skal brukes.
♥ Den ferdiglagede Nugattien kan fint oppbevares nokså lenge i kjøleskapet. La gjerne pålegget stå i romtemperatur en stund før servering, hvis du (som jeg) liker at det har en bløt konsistens. Vil du ha det fastere, er det bare å sette glasset tilbake i kjøleskapet.
♥ Hjemmelaget Nugatti er også herlig som fyll i gjærbakst og kaker.
Skriv ny kommentar