Brukere online: 142
Brukere i dag: 1160
Brukere siste 7 dager: 195599
Annonse: Brie de Paris
Hei kjære dere!
I dag skal jeg vise dere en ny favoritt hjemme hos meg! Dette er små, deilige porsjonskaker laget av sprø butterdeig, som er fylt med varm, smeltet Brie og toppet med portvinsgelé og valnøtter .... wow - dette smaker bare helt fantastisk godt!
Ah... herlig!
Jeg bruker her både ferdigkjøpt butterdeig og ferdigkjøpt portvinsgelé, så dette er snadder som kan lages veldig raskt og enkelt. Osten jeg har brukt er Brie de Paris, som har en fyldig og veldig god smak.
Oppskriften gir 10 stk, men merk at du kan justere oppskriften etter hvor mange butterdeigskaker du vil lage. Hver butterdeigsplater gir 2 butterdeigskaker, og resten tar du på "feelingen".
Ingredienser:
♥ 5 plater butterdeigsplater
♥ 500 g Brie
Servering:
♥ 200 g portvinsgelé
♥ 100 g valnøtter
♥ noen mynteblader (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Legg de frosne butterdeigsplatene utover bordet slik at de tiner, det tar ca. 20 minutter.
Finn imens frem et muffinsbrett som du sprayer lett med formfett.
Bruk en skarp kniv og del hver butterdeigsplate på midten. Press hver butterdeigsfirkant forsiktig ned i hvert sitt hull i muffinsbrettet.
Skjær vekk litt av skorpen på ytterkantene av osten og del den opp i 10 store biter. Legg en stor ostebit i gropen på hver butterdeigskake.
Sett muffinsbrettet på en stekeplate og stek butterdeigskakene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter. Butterdeigen skal da ha blitt gyllen og sprø i kantene og osten varm og smeltet.
Løsne forsiktig butterdeigskakene fra muffinsbrettet.
Serveres helt varme og nystekte, og gjerne sammen med portvinsgelé og valnøtter. Hvis du vil ha litt farge, kan du dekorere med noen mynteblader.
Tenk at noe så enkelt kan bli så smakfullt og lekkert!
Tips:
♥ Jeg har brukt osten Brie de Paris, som blant annet fås kjøpt hos Meny, Coop Mega, Rema 1000, Kiwi og Joker.
Osten finnes både i stor størrelse på 500 g som jeg har brukt her, og i mindre størrelse på 250 g.
♥ Portvinsgelé er en ny oppdagelse for meg - og som jeg har falt pladask for! Så utrolig godt til ost! Et prosjekt fremover blir definitivt å lage hjemmelaget portvinsgelé, men inntil videre bruker jeg denne som er kjøpt ferdig på glass.
♥ Fikensyltetøy, enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt, smaker også fantastisk til disse butterdeigskakene, og andre typer marmelader og syltetøy er også godt. Bruk det du har og smak deg frem til din personlige favorittkombinasjon.
Fantastisk godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som er forhandler av Brie de Paris i Norge.
♥ 5 plater butterdeigsplater
♥ 500 g Brie
Servering:
♥ 200 g portvinsgelé
♥ 100 g valnøtter
♥ noen mynteblader (kan sløyfes)
Legg de frosne butterdeigsplatene utover bordet slik at de tiner, det tar ca. 20 minutter.
Finn imens frem et muffinsbrett som du sprayer lett med formfett.
Bruk en skarp kniv og del hver butterdeigsplate på midten. Press hver butterdeigsfirkant forsiktig ned i hvert sitt hull i muffinsbrettet.
Skjær vekk litt av skorpen på ytterkantene av osten og del den opp i 10 store biter. Legg en stor ostebit i gropen på hver butterdeigskake.
Sett muffinsbrettet på en stekeplate og stek butterdeigskakene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter. Butterdeigen skal da ha blitt gyllen og sprø i kantene og osten varm og smeltet.
Løsne forsiktig butterdeigskakene fra muffinsbrettet.
Serveres helt varme og nystekte, og gjerne sammen med portvinsgelé og valnøtter. Hvis du vil ha litt farge, kan du dekorere med noen mynteblader.
♥ Jeg har brukt osten Brie de Paris, som blant annet fås kjøpt hos Meny, Coop Mega, Rema 1000, Kiwi og Joker. Osten finnes både i stor størrelse på 500 g som jeg har brukt her, og i mindre størrelse på 250 g.
♥ Portvinsgelé er en ny oppdagelse for meg - og som jeg har falt pladask for! Så utrolig godt til ost! Et prosjekt fremover blir definitivt å lage hjemmelaget portvinsgelé, men inntil videre bruker jeg denne som er kjøpt ferdig på glass.
♥ Fikensyltetøy, enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt, smaker også fantastisk til disse butterdeigskakene, og andre typer marmelader og syltetøy er også godt. Bruk det du har og smak deg frem til din personlige favorittkombinasjon.
1 kommentar
Digg, må prøves. Portvinsgelé
Digg, må prøves. Portvinsgelé er også et must til lammesteken her i huset.
Skriv ny kommentar