Brukere online: 2151
Brukere i dag: 34137
Brukere siste 7 dager: 196476
Det virker på meg som at alle liker sitronkake, også de som vanligvis ikke er så glad i kaker. Det er noe med den litt friske smaken som balanserer så godt til det søte, som gjør at kaken blir så lett å like. 😊
Her er en langpannevariant av Kefirkake med sitron, som jeg faktisk publiserte her på Det søte liv tilbake i 2006. Etter 17 år er kaken fortsatt like god! 😃 Jeg har her droppet sitronglasuren og nøyet meg med et melisdryss. Det gjør kaken mildere og enda enklere å lage.
Oppskriften passer til liten langpanne. Hvis du dobler oppskriften, passer den til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 325 g sukker
♥ 3 dl kefir
♥ 250 g smør
♥ 1 ss presset sitronsaft
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen egg og sukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør inn kefir og det avkjølte smøret. Bland så inn sitronsaft og fint revet sitronskall. Sikt sammen det tørre og ha i. Rør om til deigen er godt blandet.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt).
Avkjøl kaken i formen.
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret. Dra av bakepapiret fra undersiden.
Sikt melis over kaken.
Del kaken i firkanter.
Myk og supersaftig sitronkake!
Tips:
♥ Kefir kan byttes ut med kulturmelk.
♥ Merk at kaken trenger kortere steketid når den lages i liten langpanne enn i en rund form på 26 cm som i Kefirkake med sitron. Dette fordi kaken blir litt lavere når den stekes i liten langpanne. Som alltid er det viktig at du sjekker med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
♥ Dersom du ønsker å glasere kaken, kan du lage en sitronglasur av 3 dl melis, 1 ss sitronsaft og 1-2 ss vann eller melk. Smør glasuren over kaken etter at den er avkjølt.
♥ Ønsker du å lage kaken i stor langpanne som er ca. 30 x 40 cm, dobler du bare denne oppskriften.
♥
Kos deg med en bit sitronkake! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 325 g sukker
♥ 3 dl kefir
♥ 250 g smør
♥ 1 ss presset sitronsaft
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 300 g hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen egg og sukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør inn kefir og det avkjølte smøret. Bland så inn sitronsaft og fint revet sitronskall. Sikt sammen det tørre og ha i. Rør om til deigen er godt blandet.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt).
Avkjøl kaken i formen før den løftes ut ved å ta tak i bakepapiret.
Sikt melis over kaken og del den i firkanter.
♥ Kefir kan byttes ut med kulturmelk.
♥ Merk at kaken trenger kortere steketid når den lages i liten langpanne enn i en rund form på 26 cm som i Kefirkake med sitron. Dette fordi kaken blir litt lavere når den stekes i liten langpanne. Som alltid er det viktig at du sjekker med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
♥ Dersom du ønsker å glasere kaken, kan du lage en sitronglasur av 3 dl melis, 1 ss sitronsaft og 1-2 ss vann eller melk. Smør glasuren over kaken etter at den er avkjølt.
♥ Ønsker du å lage kaken i stor langpanne som er ca. 30 x 40 cm, dobler du bare denne oppskriften.
1 kommentar
Skal lage denne dagen i…
Skal lage denne dagen i forveien til et selskap. Oppbevares den best i kjøleskap? Mvh Linn
Skriv ny kommentar