Kokoskaker med vaniljekrem og sjokolade

 

Å, nam! Dette er knallgode kaker!

Jeg har lenge hatt Kokoskaker med vaniljekrem blant mine favorittsmåkaker. Det er vaniljekremen i deigen som gjør at de blir spesielt myke og gode.

 


Kakene er helt uten hvetemel og er superlettvinte å lage.

Denne gangen pyntet jeg disse kokoskakene med smeltet sjokolade, og det ble skikkelig DIGG!

 

 

Ingredienser:

1 egg
1,5 dl sukker
1 dl ferdig vaniljekrem
200 g kokos

Pynt:
150 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos.

Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min til de er gyldne.

Avkjøl kakene i noen minutter på platen så de blir fastere i konsistensen før du flytter dem forsiktig over på et rist.

Smelt sjokoladen og ringle den over de avkjølte kakene.

Sett kakene kjølig så sjokoladen stivner. 

 

 

Tips:

Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. - Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.

Oppbevar kakene kjølig, ellers kan sjokoladen smelte og kakene blir klissete.

Jeg brukte mørk kokesjokolade, men kakene blir sikkert også veldig gode med lys kokesjokolade eller melkesjokolade.

 

 

Disse kokoskakene blir skikkelig myke og gode!

 



 

Kokoskaker med vaniljekrem og sjokolade
Ingredienser

1 egg
1,5 dl sukker
1 dl ferdig vaniljekrem
200 g kokos

Pynt:
150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egget og sukkeret. Rør inn vaniljekremen. Ha så i kokos.

Form spiseskjestore topper (bruk hendene som er fuktet med vann). Sett toppene på bakepapirkledd stekeplate med litt avstand.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min til de er gyldne.

Avkjøl kakene i noen minutter på platen så de blir fastere i konsistensen før du flytter dem forsiktig over på et rist.

Smelt sjokoladen og ringle den over de avkjølte kakene.

Sett kakene kjølig så sjokoladen stivner. 

Tips

Det kan være lurt å steke en prøvekake først. Synes du prøvekaken flyter for mye ut (dette kan variere litt med størrelsen på egget), kan du tilsette litt mer kokos. - Men ikke for mye, for da blir ikke kakene så saftige som de skal.

Oppbevar kakene kjølig, ellers kan sjokoladen smelte og kakene blir klissete.

Jeg brukte mørk kokesjokolade, men kakene blir sikkert også veldig gode med lys kokesjokolade eller melkesjokolade.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift