Mandelrull med blåbær og vaniljekrem


Hei alle sammen!  Heart

Håper dere har hatt en fin helg og at dere som er mødre har blitt gjort litt ekstra stas på i dag.  Smile

Neste uke vil være preget av kaker til Valentines og boller til Fastelavnssøndag som begge deler er neste helg, men før det får dere en deilig rullekake med mandler, blåbær og vaniljekrem. Oppskriften har jeg fått fra flinke Gina fra jobben min, som har fortalt meg at denne kaken er ønsket i alle slags anledninger hun feirer med familien sin. Takk Gina - så snilt av deg! Jeg setter virkelig pris på å få en kakeoppskrift som er så gjennomutprøvd og god, og jeg er glad for å kunne formidle den videre til dere som følger Det søte liv.

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 50 g mandler
♥ 60 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 2 dl blåbær (friske og frosne)

Pynt:
♥ melisdryss
♥ noen friske blåbær

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Mal mandlene (bruk helst mandelkvern for å få mandlene helt finmalte). Sikt mel og bakepulver. Bland melet med de malte mandlene. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet.

Hell deigen i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm) og stryk deigen jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 6-8 min.

Legg imens et kjøkkenhånkle på bordet som du strør med litt sukker.

Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhånklet. Fjern forsiktig bakepapiret. Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald (se tips).

Smør vaniljekremen over den avkjølte kaken. Legg på blåbær (se tips). Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken forsiktig over på et passende kakefat.

Sikt melis over rullekaken og pynt gjerne fatet med ekstra blåbær.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at kaken avkjøles under den varme langpannen. Dette gjør at kaken forblir myk, slik at den kan rulles uten å sprekke.

♥ Det går fint å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (1 pk Piano vaniljekrem fra Tine), eller du kan bruke hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Hvis du bruker frosne blåbær i fyllet, må du huske på at de avgir mer væske og blåfarge enn friske blåbær. La de frosne bærene gjerne tine før du legger dem på vaniljekremen, så unngår du at kaken blir for bløt. Jeg har brukt avrente, tinte blåbær i fyllet i kaken du ser på bildet, og synes at det ble lekkert. Fatet pyntet jeg, som du ser, med friske blåbær i tillegg.

♥ Denne kaken er ikke for søt og inneholder ikke smør. Jeg synes den er aller best samme dag den er laget.

 

Nydelig kake!

♥ ♥ ♥ ♥

Mandelrull med blåbær og vaniljekrem
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 50 g mandler
♥ 60 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 2 dl blåbær (friske og frosne)

Pynt:
♥ melisdryss
♥ noen friske blåbær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Mal mandlene (bruk helst mandelkvern for å få mandlene helt finmalte). Sikt mel og bakepulver. Bland melet med de malte mandlene. Vend dette forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet.

Hell deigen i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm) og stryk deigen jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i 6-8 min.

Legg imens et kjøkkenhånkle på bordet som du strør med litt sukker.

Ta kaken ut av ovnen og hvelv den straks over på kjøkkenhånklet. Fjern forsiktig bakepapiret. Avkjøl kaken med den varme langpannen over til den er helt kald (se tips).

Smør vaniljekremen over den avkjølte kaken. Legg på blåbær (se tips). Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt rullekaken forsiktig over på et passende kakefat. Sikt melis over rullekaken og pynt gjerne fatet med ekstra blåbær.

Tips

♥ Det er viktig at kaken avkjøles under den varme langpannen. Dette gjør at kaken forblir myk, slik at den kan rulles uten å sprekke.

♥ Det går fint å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (1 pk Piano vaniljekrem fra Tine), eller du kan bruke hjemmelaget vaniljekrem.

♥ Hvis du bruker frosne blåbær i fyllet, må du huske på at de avgir mer væske og blåfarge enn friske blåbær. La de frosne bærene gjerne tine før du legger dem på vaniljekremen, så unngår du at kaken blir for bløt. Jeg har brukt avrente, tinte blåbær i fyllet i kaken du ser på bildet, og synes at det ble lekkert. Fatet pyntet jeg, som du ser, med friske blåbær i tillegg.

♥ Denne kaken er ikke for søt og inneholder ikke smør. Jeg synes den er aller best samme dag den er laget.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Den så kjempegod ut! Du har ikke tilfeldigvis et forslag om alternativ til mandler?
Mvh Kristin

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift