Maple Walnut Brownies (Blondies med lønnesirup og valnøtter)

Annonse: Stonewall Kitchen

Hei dere!

En fantastisk helg går mot slutten, men det betyr jo ikke at ikke kommende uke også kan bli veldig fin!  Smile

Lag for eksempel denne utrolig gode kaken, så kan jeg garantere at du får noen gode stunder!

Dette er amerikanske brownies som ikke inneholder sjokolade, og som derfor også ofte kalles for "Blondies" (se en litt annen variant av Blondies som jeg har publisert tidligere her på Det søte liv). Denne varianten lages med brunt sukker, ekte lønnesirup (amerikansk Maple Syrup (link is external)fra Stonewall Kitchen(link is external)) og valnøtter. En vidunderlig god smakskombinasjon!

Kakene blir myke, akkurat passe seige, søte og kjempegode!

 

Yum!
 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

300 g smør
250 g brunt sukker
2 egg
2 dl lønnesirup
2 ts vaniljeekstrakt
0,5 ts natron
5 dl hvetemel
200 g valnøtter

Pynt:
3 ss lønnesirup
100 g valnøtter

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Visp eggene lett sammen med brunt sukker og rør inn det smeltede smøret. Bland deretter inn lønnesirup og vaniljeekstrakt.

Rør inn natron og deretter hvetemelet.

Vend i grovt hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Ringle over litt mer lønnesirup og legg på noen flere valnøtter.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.

La kaken avkjøles helt i langpannen før den deles i firkanter.

 

 


Tips:

Ikke overstek kaken. Det er meningen at den skal være akkurat gjennomstekt og ikke tørr, men ha en litt "fudgy" konsistens.

Kakebitene er kjempefine å fryse.

Ekte lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene, og jeg elsker "Maine Maple Syrup(link is external)" fra Stonewall Kitchen(link is external), som er et amerikansk kvalitetsprodukt, og lønnesirupen med den beste smaken!

 

 

 

Dessuten er flasken lønnesirupen selges på utrolig fin!

Produktet fås kjøpt i en rekke norske matbutikker, blant annet i butikkene til Meny. Hør med importøren Oluf Lorentzen (link is external)på epost: firmapost@oluf.no(link sends email) hvis du lurer på hvor du kan få kjøpt produktet i nærheten av der du bor.

 

Det fine med denne kaken - i tillegg til at den er så god- er at den er kjemperask å lage!

 

Mmm.....
 

Hva mer kan man vel ønske seg!?

  Smile 

 

Klemmer fra meg Heart 



Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen(link is external), som blant annet er importør av en rekke produkter fra Stonewall Kitchen (link is external)i Norge. De fleste produktene kan blant annet kjøpes i butikkene til Meny. 

 

Maple Walnut Brownies (Blondies med lønnesirup og valnøtter)
Ingredienser

300 g smør
250 g brunt sukker
2 egg
2 dl lønnesirup
2 ts vaniljeekstrakt
0,5 ts natron
5 dl hvetemel
200 g valnøtter

Pynt:
3 ss lønnesirup
100 g valnøtter

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Visp eggene lett sammen med brunt sukker og rør inn det smeltede smøret. Bland deretter inn lønnesirup og vaniljeekstrakt.

Rør inn natron og deretter hvetemelet.

Vend i grovt hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Ringle over litt mer lønnesirup og legg på noen flere valnøtter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.

La kaken avkjøles helt i langpannen før den deles i firkanter.

Tips

Ikke overstek kaken. Det er meningen at den skal være akkurat gjennomstekt og ikke tørr, men ha en litt "fudgy" konsistens.

Kakebitene er kjempefine å fryse.

Ekte lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene, og jeg elsker "Maine Maple Syrup" fra Stonewall Kitchen, som er et amerikansk kvalitetsprodukt, og lønnesirupen med den beste smaken!

2 kommentarer

Tusen takk for topp oppskrift! Superraskt og lett å smelle sammen, og aldeles nydelig resultat. Trodde egentlig jeg hadde overstekt, da jeg smakte samme dag, for det var ikke noe av den fudgyheten som er beskrevet, men da jeg smakte på nytt etter at kaka hadde tilbragt natten i kjøleskapet var den perfekt! Ny favoritt! Bedre enn brownies, enda jeg er sjokoholiker!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift