Brukere online: 1666
Brukere i dag: 6184
Brukere siste 7 dager: 197230
Mimosa er en delikat og lettdrikkelig cocktail som består av appelsinjuice og champagne. Populær som velkomstdrink!
En dekorativ vri får du om du fryser appelsinjuicen i isterningformer sammen med noen appelsinskiver som ser ut som roser i glasset.
Artig greie som jeg så på TikTok og som det er gøy å dele videre.
Takk for følget i 2023. Ha en fin feiring i kveld! 😃
Til 6 glass trenger du:
Ingredienser:
♥ 3 appelsiner
♥ 3 dl appelsinjuice
♥ 1 flaske champagne (se tips)
Fremgangsmåte:
Finn frem en stor isterningform (se tips).
Skyll appelsinene godt under varmt vann og tørk av. Skjær appelsinen på midten og deretter i nokså tynne skiver. Du bruker bare de største skivene i midten til rosene.
Legg først en halv appelsinskive i to av hjørnene på isterningformen.
Legg deretter en bøyd appelsinskive i midten.
Juster litt på fasongen - men det blir fint uansett. 😊
Hell appelsinjuice i formen og sett formen i fryseren.
Når isbitene er frosne, er det bare å trykke ut appelsinrosene.
Ved servering has de frosne appelsinisbitene i hvert sitt champagneglass.
Fyll opp med bobler og server straks.
Appelsinisbitene vil smelte etter hvert og gjøre at champagnen gradvis blir til en Mimosa.
Tips:
♥ Isbitformen bør være firkantet og av den litt store varianten for at du skal få plass til appelsinskivene.
♥ De største appelsinskivene blir penest til rosene, derfor beregner jeg en halv appelsin per glass. Det gir litt appelsin til overs som du selvfølgelig skal spise og ikke kaste. 😊
♥ Bruk vide, flate champagneglass som gjør at appelsinrosen kommer til sin rett.
♥ I stedet for champagne går det fint å bruke prosecco (som jeg har brukt her), crémant, cava eller alkoholfrie bobler.
♥
Skål! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 appelsiner
♥ 3 dl appelsinjuice
♥ 1 flaske champagne (se tips)
Finn frem en stor isterningform (se tips).
Skyll appelsinene godt under varmt vann og tørk av. Skjær appelsinen på midten og deretter i nokså tynne skiver. Du bruker bare de største skivene i midten til rosene.
Legg først en halv appelsinskive i to av hjørnene på isterningformen. Legg deretter en bøyd appelsinskive i midten. Hell appelsinjuice i formen og sett formen i fryseren.
Når isbitene er frosne, er det bare å trykke ut appelsinrosene.
Ved servering has de frosne appelsinisbitene i hvert sitt champagneglass. Fyll opp med bobler og server straks.
♥ Isbitformen bør være firkantet og av den litt store varianten for at du skal få plass til appelsinskivene.
♥ De største appelsinskivene blir penest til rosene, derfor beregner jeg en halv appelsin per glass. Det gir litt appelsin til overs som du selvfølgelig skal spise og ikke kaste. 😊
♥ Bruk vide, flate champagneglass som gjør at appelsinrosen kommer til sin rett.
♥ I stedet for champagne går det fint å bruke prosecco (som jeg har brukt her), crémant, cava eller alkoholfrie bobler.
Skriv ny kommentar