Mimosa med appelsinrose

Mimosa er en delikat og lettdrikkelig cocktail som består av appelsinjuice og champagne. Populær som velkomstdrink!

En dekorativ vri får du om du fryser appelsinjuicen i isterningformer sammen med noen appelsinskiver som ser ut som roser i glasset.

Artig greie som jeg så på TikTok og som det er gøy å dele videre. 

Takk for følget i 2023. Ha en fin feiring i kveld! 😃

 

 

Til 6 glass trenger du: 
 

Ingredienser: 

3 appelsiner
3 dl appelsinjuice
1 flaske champagne (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem en stor isterningform (se tips). 

Skyll appelsinene godt under varmt vann og tørk av. Skjær appelsinen på midten og deretter i nokså tynne skiver. Du bruker bare de største skivene i midten til rosene.

 

 

Legg først en halv appelsinskive i to av hjørnene på isterningformen.

 

 

Legg deretter en bøyd appelsinskive i midten.

 

 

Juster litt på fasongen - men det blir fint uansett. 😊

 

 

Hell appelsinjuice i formen og sett formen i fryseren. 

 

 

Når isbitene er frosne, er det bare å trykke ut appelsinrosene. 

 

 

Ved servering has de frosne appelsinisbitene i hvert sitt champagneglass.

 

 

 

Fyll opp med bobler og server straks. 

 

 

Appelsinisbitene vil smelte etter hvert og gjøre at champagnen gradvis blir til en Mimosa.

 

 

Tips: 

Isbitformen bør være firkantet og av den litt store varianten for at du skal få plass til appelsinskivene. 

De største appelsinskivene blir penest til rosene, derfor beregner jeg en halv appelsin per glass. Det gir litt appelsin til overs som du selvfølgelig skal spise og ikke kaste. 😊

Bruk vide, flate champagneglass som gjør at appelsinrosen kommer til sin rett. 

I stedet for champagne går det fint å bruke prosecco (som jeg har brukt her), crémant, cava eller alkoholfrie bobler. 

 

 

Skål! 😍

 

 

      

Mimosa med appelsinrose
Ingredienser

3 appelsiner
3 dl appelsinjuice
1 flaske champagne (se tips)

Fremgangsmåte

Finn frem en stor isterningform (se tips). 

Skyll appelsinene godt under varmt vann og tørk av. Skjær appelsinen på midten og deretter i nokså tynne skiver. Du bruker bare de største skivene i midten til rosene.

Legg først en halv appelsinskive i to av hjørnene på isterningformen. Legg deretter en bøyd appelsinskive i midten. Hell appelsinjuice i formen og sett formen i fryseren. 

Når isbitene er frosne, er det bare å trykke ut appelsinrosene. 

Ved servering has de frosne appelsinisbitene i hvert sitt champagneglass. Fyll opp med bobler og server straks. 

Tips

Isbitformen bør være firkantet og av den litt store varianten for at du skal få plass til appelsinskivene. 

De største appelsinskivene blir penest til rosene, derfor beregner jeg en halv appelsin per glass. Det gir litt appelsin til overs som du selvfølgelig skal spise og ikke kaste. 😊

Bruk vide, flate champagneglass som gjør at appelsinrosen kommer til sin rett. 

I stedet for champagne går det fint å bruke prosecco (som jeg har brukt her), crémant, cava eller alkoholfrie bobler. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift