Oreoterte med karamell- og sjokoladefyll


Hei dere!

På tide med en ny, skikkelig DIGG kakeoppskrift her på Det søte liv!

 

 

Denne Oreokaken inneholder både et deilig karamellfyll og et kremete sjokoladefyll. Dobbel lykke!  Grin  

 

 

Du trenger ikke stekeovn for å lage denne kaken og bare 5 ingredienser (+ et lite dryss maldonsalt).

 

 

Kaken er lett å lage og blir en skikkelig godbit!

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte

Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt


Fremgangsmåte:

Bunn:

Knus oreokjeksen i en food processor.

Smelt smøret og bland med kjekssmulene.

Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.


Karamellfyll:

Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden.

Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.

La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen.

Sett formen i fryseren i 30 minutter.


Sjokoladefyll:

Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.

 

 

Før servering:

Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.

 

 

Skjær kaken i serveringsstykker og nyt!

 

 

Lekkert med to lag fyll i denne terten.

 

 

Og Oreokjeks i bunnen kan vel ikke bli feil..!  Smile  

 

 

Tips:

♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses. 

♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker. 

♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her! 

 

 

 

Dette er en deilig og syndig kake..  Wink 

 

 

Men en liten bit kan vel ikke skade... Icon e biggrin  

 

ENJOY!


Heart  Heart  Heart  Heart  

Oreoterte med karamell- og sjokoladefyll
Ingredienser

Bunn:
♥ 400 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Karamellfyll:
♥ 125 g smør
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 0,5 dl kremfløte

Sjokoladefyll:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 350 g kokesjokolade

Pynt:
♥ 1 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Bunn:
Knus oreokjeksen i en food processor. Smelt smøret og bland med kjekssmulene. Klem blandingen utover i bunn og kanter på en rund paiform som er 25 cm i diameter og minst 5 cm dyp. Sett formen kjølig.

Karamellfyll:
Til karamellfyllet has smør og brunt sukker i en kjele. Varm opp blandingen under omrøring og la den småkoke i 1 minutt mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen og hell i kremfløten litt og litt mens du rører.

La karamellen avkjøles i 15 minutter og hell den deretter i paiformen. Sett formen i fryseren i 30 minutter.

Sjokoladefyll:
Kok opp kremfløten til sjokoladefyllet. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladefyllet over karamellen. La kaken stå i kjøleskapet til sjokoladefyllet har stivnet.

Før servering:
Sett kaken på et fat og dryss over litt maldonsalt før servering.

Tips

♥ Kaken holder seg fin i kjøleskapet i flere dager. Den kan også fryses. 

♥ Dette er en mektig konfektkake som bør serveres i ikke alt for store stykker. 

♥ Varm kaffe smaker fantastisk til denne kaken her! 

12 kommentarer

Denne så lekker ut, men hvordan får du den ut av formen uten at den blir ødelagt? Går det like fint å servere den i formen eller blir det vanskelig å få hele stykker av den da? Jeg har ikke terteform man kan ta bunnen ut av hvis det er det du har brukt :) Evnt lage den i vanlig springform, som en type ostekake, hva blir best?

Hei, jeg lot kaken stå i kjøleskapet over natten. Dagen etter var den helt stiv og kunne lett vippes ut av formen. Jeg brukte her en terteform av silikon. Mulig den ville vært vanskeligere å få ut med annen type form.
Det går uansett fint å lage kaken i vanlig springform, men press da kjeksblandingen godt ut i sidene og oppover kanten så formen blir tett. La den fylte kaken stå i kjøleskapet over natten, så går det fint å flytte kaken over på et kakefat.

Hei.
Denne ser nydelig ut. Jeg lurer på om fløten kan byttes ut med soyafløte/havrefløte? Da kan jeg bruke sjokolade uten melk da jeg har mange med melkeallergi i familien.
Kjersti

Heiholder på å lage kaken nå, er kommet til karamellen, men min karamell er myyye mørkere enn din som vises på bildet....har fulgt oppskriften helt nøyaktig. Den er ok på smak, litt bitter....har rørt hele tiden, så tror ikke noe har svidd seg.....hva tror du kan ha sjedd?

Hei! Kaken var fantastisk god men det ble lite karamellfyll så jeg doblet mengden for at det skulle bli som på bildet. Bare et tips:)

Har akkurat laget denne, og karamellfyllet er bare halvparten så tykt som på kaken på bildene. Sjokoladekremen er også litt lavere, slik at det er 1 cm igjen opp til kanten av kaken. Ser at karamellfyllet måtte vært doblet for å være like tykt lag som på bildene.

Karamellfyllet ble MYYYYYE mørkere enn på bildet,og jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke?? Hva kan ha skjedd?

Hei. Er det noe feil med karamellfyllet i denne oppskriften? Det blir veldig mye mørkere og mindre mengde enn på bildet! Ser mange kommenterer det samme. Håper du kan hjelpe! Har laget kaken veldig mange ganger, samme resultat hver gang.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift