Brukere online: 1865
Brukere i dag: 18294
Brukere siste 7 dager: 195901
Hva med å lage en litt ny variant av den tradisjonelle eplekaken ved å bytte ut eplene med pærer?
Legg i tillegg på noen klatter vaniljekrem og dryss over kanel, sukker og mandelflak.
Resultat = kjempedeilig pærekake!
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll:
♥ 3 pærer
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss sukker
♥ 3 ss mandelflak
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Skrell pærene og del dem i båter som så skjæres i skiver.
Stikk pæreskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster. Fordel vaniljekremen mellom pæreskivene i klatter.
Dryss over godt med kanel og strø til slutt over sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Server gjerne vaniljeis som tilbehør.
Tips:
♥ Kaken er fin å fryse!
♥ Det går fint å droppe mandelflak dersom du vil ha en nøttefri kake.
♥ Bruk hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. Kaken og kan også lages uten vaniljekrem. I så fall er det bare å droppe den og følge fremgangsmåten for øvrig.
Kjempegod høstkake!
Vaniljekremen og pærene er en nydelig kombinasjon!
Smaker godt, ja!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll:
♥ 3 pærer
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss sukker
♥ 3 ss mandelflak
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Skrell pærene og del dem i båter som så skjæres i skiver.
Stikk pæreskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster. Fordel vaniljekremen mellom pæreskivene i klatter.
Dryss over godt med kanel og strø til slutt over sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
♥ Kaken er fin å fryse!
♥ Det går fint å droppe mandelflak dersom du vil ha en nøttefri kake.
♥ Bruk hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. Kaken og kan også lages uten vaniljekrem. I så fall er det bare å droppe den og følge fremgangsmåten for øvrig.
10 kommentarer
Nydelig pærekake! :-)
Nydelig pærekake! :-)
Denne kaken var nydelig
Denne kaken var nydelig
Denne kaka var bare helt
Denne kaka var bare helt fantastisk god! Vi har ett lite pæretre i hagen, så etter å ga fylt opp både kjøleskap og fryser med pæresyltetøy i flere varianter, var det gulll å bruke pærer i kaka i stedet for den mer tradisjonelle eplekaka. Anbefales!
Tror dette er en av de beste
Tror dette er en av de beste kakene jeg har smakt! Familien var overbegeistret!
Hei! Tror du det er mulig å…
Hei! Tror du det er mulig å lage kaka "klar" i form kvelden i forveien for så å steke den neste morgen?
Hei, da ville jeg nok heller…
Hei, da ville jeg nok heller ha stekt kaken ferdig og pakket den ferdige kaken i plast til morgenen etter. Eventuelt kan den varmes opp kort i ovnen rett før servering.
Hei, Kan jeg bruke…
Hei,
Kan jeg bruke hermetiserte pærer i stedet for?
Det lurer jeg også på, men…
Det lurer jeg også på, men må nok vente lenge på svar :P
Hei! Det går fint å bruke…
Hei! Det går fint å bruke hermetiske pærer også, men la de renne godt av seg før du deler dem i skiver. :)
Skal ha mange gjester,…
Skal ha mange gjester, ønsker å lage pærekake i langpannen. Bare å doble ingrediensene
? ? Og hva med steketiden ?
Skriv ny kommentar