Pisket smør med bakt hvitløk og pepper

Pisket smør med ovnsbakt hvitløk og pepper er så godt at det raskt blir selve juvelen på bordet! 😃

Jeg bruker tre hele hvitløk, men ikke la deg skremme av det. Det piskede smøret får likevel en mild hvitløkssmak! Når man baker hele hvitløk i ovnen, blir hvitløkssmaken nemlig helt forvandlet og blir nærmest søtlig og veldig mild. Hvitløkene blir dessuten helt bløte i konsistensen, slik at man kan klemme ut feddene og røre dem sammen til en hvitløksmos. Den bakte hvitløksmosen piskes sammen med smøret slik at du får et himmelsk godt og luftig hvitløkssmør.

 

 

Pisket smør med bakt hvitløk og pepper er så klart kjempegodt på brød (prøv det på ristet surdeigsbrød... 😍).

Også nydelig på grillede eller dampede grønnsaker, på biff eller fisk. 

Se flere varianter av pisket smør HER. Se også Smørbrett med bakt hvitløk (Garlic Butter Board)

 

Ingredienser: 

♥ 3 hele hvitløk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 250 g meierismør
♥ 0,5 ts flaksalt
♥ kvernet pepper (etter smak)

 

Fremgangsmåte: 

Start med å gjøre klar bakte hvitløk: 

Skjær toppen av hvitløkene slik at man ser feddene åpenbare seg. Legg dem på et stykke aluminiumsfolie og drypp olivenolje over toppen. 

 

 

Pakk hvitløkene inn i folien. Sett dem på en stekeplate midt i ovnen og bak dem i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.

La hvitløkene avkjøles til de er helt kalde.

 



Ta de kalde, bakte hvitløkene ut av folien og klem på dem nederst, slik at de bløte hvitløksfeddene tyter ut på oversiden.

 

 

Ha de bløte feddene i en skål og mos dem sammen med en gaffel. 

 

 

Pisket smør: 

Ha smøret i en kjøkkenmaskin.

 

 

Start å piske det, først på lav hastighet og deretter kraftigere.

 

 

Stopp opp maskinen av og til, og bruk en slikkepott til å skrape ned smøret som legger seg i kantene og i bunnen av bollen, slik at alt smøret blir pisket jevnt. 

 

 

Tilsett den kalde hvitløksmosen og flaksalt og pisk videre. 

Fortsett med piskingen til smøret går fra å være gult til hvitt i fargen, og skikkelig luftig og kremete i konsistensen. Total pisketid pleier å være ca. 10 minutter, men bare fortsett å piske til du får den luftige konsistensen som du ønsker deg (det skjer ikke noe galt om du pisker smøret for lenge 😊 ). 

 

 

Smak til smøret med kvernet pepper. 

 

 

Ha det piskede hvitløkssmøret i en skål. Dryss over litt ekstra flaksalt og kvernet pepper på toppen.

 

 

Pisket smør føles så luksus, selv om det er kjempelett å lage!  😃

 

 

Oppbevar det piskede smøret i romtemperatur frem til servering. 

 

 

Tips: 

♥ Det går fint å gjøre klar de bakte hvitløkene dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall i kjøleskapet til dagen etter. 

♥ Jeg bruker vanlig, saltet meierismør. Smak deg frem til hvor mye flaksalt du vil tilsette siden meierismør inneholder salt fra før. Jeg synes det blir godt med 0,5 ts flaksalt (maldonsalt) til 250 gram (saltet) meierismør. I tillegg drysser jeg litt ekstra flaksalt på toppen av det piskede smøret ved servering. 

♥ Du kan justere mengden etter hvor stor porsjon du trenger. Jeg synes at mikseren får litt dårlig tak når det er lite smør i bollen, derfor liker jeg å piske minst 250 gram av gangen. Men ønsker du å piske smør til kun en servering, holder det veldig bra med 100 gram smør. Ønsker du på den annen side en større porsjon, er det ikke noe i veien for å piske 500 gram smør under ett. Det kan være kjekt å gjøre dersom du ønsker å sette frem pisket smør i ulike smaksvarianter. Det imponerer alltid! 😉

♥ Pisket smør bør oppbevares i romtemperatur slik at det holder på den myke, lette konsistensen. Dersom du vil oppbevare smøret i mer enn et døgn, anbefaler jeg imidlertid å sette det i kjøleskapet. Smøret må da settes i romtemperatur igjen i minst 1 time slik at det mykner igjen før servering. Det går også an å fryse pisket smør. La det da tine i romtemperatur i noen timer før servering. 

Pisket smør med fantastisk god smak! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pisket smør med bakt hvitløk og pepper
Ingredienser

♥ 3 hele hvitløk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 250 g meierismør
♥ 0,5 ts flaksalt
♥ kvernet pepper (etter smak)

Fremgangsmåte

Start med å gjøre klar bakte hvitløk: 
Skjær toppen av hvitløkene slik at man ser feddene åpenbare seg. Legg dem på et stykke aluminiumsfolie og drypp olivenolje over toppen. Pakk hvitløkene inn i folien. Sett dem på en stekeplate midt i ovnen og bak dem i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter.

La hvitløkene avkjøles til de er helt kalde.

Ta de kalde, bakte hvitløkene ut av folien og klem på dem nederst, slik at de bløte hvitløksfeddene tyter ut på oversiden. Ha de bløte feddene i en skål og mos dem sammen med en gaffel. 

Pisket smør: 
Ha smøret i en kjøkkenmaskin. Start å piske det, først på lav hastighet og deretter kraftigere. Stopp opp maskinen av og til, og bruk en slikkepott til å skrape ned smøret som legger seg i kantene og i bunnen av bollen, slik at alt smøret blir pisket jevnt. 

Tilsett den kalde hvitløksmosen og flaksalt og pisk videre. 

Fortsett med piskingen til smøret går fra å være gult til hvitt i fargen, og skikkelig luftig og kremete i konsistensen. Total pisketid pleier å være ca. 10 minutter, men bare fortsett å piske til du får den luftige konsistensen som du ønsker deg (det skjer ikke noe galt om du pisker smøret for lenge 😊 ). Smak til smøret med kvernet pepper. 

Ha det piskede hvitløkssmøret i en skål. Dryss over litt ekstra flaksalt og kvernet pepper på toppen.

Oppbevar det piskede smøret i romtemperatur frem til servering. 

Tips

♥ Det går fint å gjøre klar de bakte hvitløkene dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall i kjøleskapet til dagen etter. 

♥ Jeg bruker vanlig, saltet meierismør. Smak deg frem til hvor mye flaksalt du vil tilsette siden meierismør inneholder salt fra før. Jeg synes det blir godt med 0,5 ts flaksalt (maldonsalt) til 250 gram (saltet) meierismør. I tillegg drysser jeg litt ekstra flaksalt på toppen av det piskede smøret ved servering. 

♥ Du kan justere mengden etter hvor stor porsjon du trenger. Jeg synes at mikseren får litt dårlig tak når det er lite smør i bollen, derfor liker jeg å piske minst 250 gram av gangen. Men ønsker du å piske smør til kun en servering, holder det veldig bra med 100 gram smør. Ønsker du på den annen side en større porsjon, er det ikke noe i veien for å piske 500 gram smør under ett. Det kan være kjekt å gjøre dersom du ønsker å sette frem pisket smør i ulike smaksvarianter. Det imponerer alltid! 😉

♥ Pisket smør bør oppbevares i romtemperatur slik at det holder på den myke, lette konsistensen. Dersom du vil oppbevare smøret i mer enn et døgn, anbefaler jeg imidlertid å sette det i kjøleskapet. Smøret må da settes i romtemperatur igjen i minst 1 time slik at det mykner igjen før servering. Det går også an å fryse pisket smør. La det da tine i romtemperatur i noen timer før servering. 

Mat
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift