Brukere online: 1429
Brukere i dag: 45919
Brukere siste 7 dager: 198808
Pisket smør er utrolig lekkert å sette frem på bordet! Ekstra lekkert er det å sette frem pisket smør med flere ulike smaker. Se et utvalg av varianter av pisket smør HER på Det søte liv.
Denne varianten har jeg smaksatt med revet parmesan og fint hakket gressløk. Wow, så godt!
Dette smøret er nydelig på alt av ferskt brød, men også suverent tilbehør til dampede grønnsaker, biff, grillmat og fisk. Prøv en klatt av dette smøret på dampet blomkål eller brokkolini - mmm... ingen sak å spise mer grønnsaker da. 😉
Ingredienser:
♥ 250 g meierismør
♥ 0,5 ts flaksalt
♥ 100 g parmesan
♥ 20 g gressløk
Fremgangsmåte:
Ha smøret i en kjøkkenmaskin.
Start å piske det, først på lav hastighet og deretter kraftigere. Stopp opp maskinen av og til, og bruk en slikkepott til å skrape ned smøret som legger seg i kantene og i bunnen av bollen, slik at alt smøret blir pisket jevnt.
Tilsett flaksalt og pisk videre.
Fortsett med piskingen til smøret går fra å være gult til hvitt i fargen, og skikkelig luftig og kremete i konsistensen. Total pisketid pleier å være ca. 10 minutter, men bare fortsett å piske til du får den luftige konsistensen som du ønsker deg (det skjer ikke noe galt om du pisker smøret for lenge 😊 ).
Ha det piskede smøret i en bolle.
Tilsett revet parmesan og hakket gressløk.
Bland godt sammen og ha det piskede smøret i en liten serveringsskål.
Dryss eventuelt over litt ekstra revet parmesan til pynt.
Oppbevar det piskede smøret i romtemperatur frem til servering.
Dette er skikkelig stilig å sette pisket smør med digg smak på bordet! 😊
Tips:
♥ Jeg bruker vanlig, saltet meierismør. Smak deg frem til hvor mye flaksalt du vil tilsette siden meierismør inneholder salt fra før. Revet parmesan bidrar også med salt smak.
♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir bedre smak enn parmesan som kjøpes ferdigrevet.
♥ Du kan justere mengden etter hvor stor porsjon du trenger. Jeg synes at mikseren får litt dårlig tak når det er lite smør i bollen, derfor liker jeg å piske minst 250 gram av gangen. Men ønsker du å piske smør til kun en servering, holder det veldig bra med 100 gram smør. Ønsker du på den annen side en større porsjon, er det ikke noe i veien for å piske 500 gram smør under ett. Det kan være kjekt å gjøre dersom du ønsker å sette frem pisket smør i ulike smaksvarianter. Det imponerer alltid! 😉
♥ Pisket smør bør oppbevares i romtemperatur slik at det holder på den myke, lette konsistensen. Dersom du vil oppbevare smøret i mer enn et døgn, anbefaler jeg imidlertid å sette det i kjøleskapet. Smøret må da settes i romtemperatur igjen i minst 1 time slik at det mykner igjen før servering. Det går også an å fryse pisket smør. La det da tine i romtemperatur i noen timer før servering.
♥
Kjempegodt pisket smør med parmesan og gressløk som du burde teste ut!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g meierismør
♥ 0,5 ts flaksalt
♥ 100 g parmesan
♥ 20 g gressløk
Ha smøret i en kjøkkenmaskin. Start å piske det, først på lav hastighet og deretter kraftigere. Stopp opp maskinen av og til, og bruk en slikkepott til å skrape ned smøret som legger seg i kantene og i bunnen av bollen, slik at alt smøret blir pisket jevnt.
Tilsett flaksalt og pisk videre.
Fortsett med piskingen til smøret går fra å være gult til hvitt i fargen, og skikkelig luftig og kremete i konsistensen. Total pisketid pleier å være ca. 10 minutter, men bare fortsett å piske til du får den luftige konsistensen som du ønsker deg (det skjer ikke noe galt om du pisker smøret for lenge 😊 ).
Ha det piskede smøret i en bolle. Tilsett revet parmesan og hakket gressløk.
Bland godt sammen og ha det piskede smøret i en liten serveringsskål.
Oppbevar det piskede smøret i romtemperatur frem til servering.
♥ Jeg bruker vanlig, saltet meierismør. Smak deg frem til hvor mye flaksalt du vil tilsette siden meierismør inneholder salt fra før. Revet parmesan bidrar også med salt smak.
♥ Bruk ferskrevet parmesan. Det gir bedre smak enn parmesan som kjøpes ferdigrevet.
♥ Du kan justere mengden etter hvor stor porsjon du trenger. Jeg synes at mikseren får litt dårlig tak når det er lite smør i bollen, derfor liker jeg å piske minst 250 gram av gangen. Men ønsker du å piske smør til kun en servering, holder det veldig bra med 100 gram smør. Ønsker du på den annen side en større porsjon, er det ikke noe i veien for å piske 500 gram smør under ett. Det kan være kjekt å gjøre dersom du ønsker å sette frem pisket smør i ulike smaksvarianter. Det imponerer alltid! 😉
♥ Pisket smør bør oppbevares i romtemperatur slik at det holder på den myke, lette konsistensen. Dersom du vil oppbevare smøret i mer enn et døgn, anbefaler jeg imidlertid å sette det i kjøleskapet. Smøret må da settes i romtemperatur igjen i minst 1 time slik at det mykner igjen før servering. Det går også an å fryse pisket smør. La det da tine i romtemperatur i noen timer før servering.
Skriv ny kommentar