Brukere online: 786
Brukere i dag: 3980
Brukere siste 7 dager: 198141
Nå er det mange som stresser for å komme i havn med alt før jul. Det gjelder meg også, så her kommer det en oppskrift som både er kjapp å lage og å skrive.
Det er mange som har spurt meg om jeg ikke kan lage noe mer med matcha (jeg har tidligere publisert Matcha-iskrem her på bloggen). Matcha er grønn te i pulverform (ordet er japansk og kommer fra "ma" og "cha" som betyr "malt te"), som anses å ha en rekke helsebringende effekter.
Her har jeg brukt matchapulveret i noen supergode rawfood energikuler, som for øvrig lages med dadler og macadamianøtter (eller skåldede mandler), litt kokosolje og søtning. Jeg har rullet kulene i mandelmel blandet med matchapulver, som gir den kule, grønne fargen.
Perfekt hvis du ønsker å lage noe snop, som også er sunt for kroppen!
Oppskriften gir ca. 20 kuler, avhengig av hvor store du lager dem.
Ingredienser:
♥ 150 g macadamianøtter (eller skåldede mandler, se tips)
♥ 1 dl mandelmel
♥ 200 g dadler (uten stener)
♥ 2 ss lønnesirup (eller agavesirup)
♥ 2 ts kokosolje (se tips)
♥ 1,5 ts matcha (se tips)
Pynt:
♥ 1 dl mandelmel
♥ 1 ts matcha
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Ha først nøttene i en food processor og kjør til de bli finmalte.
Tilsett mandelmel, dadlene og de øvrige ingrediensene og kjør blandingen sammen (se tips).
Trill små kuler.
Bland mandelmel med matchapulver i en skål og rull kulene i blandingen.
Tips:
♥ Blandingen blir nokså bløt, så regn med at du må vaske hendene noen ganger underveis når du triller ut kulene. Men blandingen skal selvsagt ikke være så bløt at den ikke kan trilles ut. Tilpass mengden malte nøtter hvis du synes blandingen blir altfor bløt (det kan være kjekt å ha litt ekstra mandelmel i bakhånd). Konsistensen avhenger av hvor bløte dadlene er.
♥ Jeg har her brukt macadamianøtter, men skåldede mandler går også helt fint å bruke i stedet!
♥ Bruk helst kokosolje med nøytral smak.
♥ Kulene har lang holdbarhet. Oppbevar dem i kjøleskapet. De kan også fryses.
♥ Matchapulver fås kjøpt i en rekke helsekostforretninger, delikatesseforretninger og på nett.
♥ Husk at det er nokså mye koffein i matchapulver.
Personlig er jeg nokså sensitiv for koffein (og får aldri i verden sove hvis jeg drikker kaffe eller te på kvelden), så jeg spiser ikke disse kulene på kvelden.
Men de er fantastisk godt egnet til frokost eller som en energiboost tidligere på dagen!
Kanskje du vil lage et litt sunnere alternativ til alle julekakene?
Da er disse matcha-kulene helt supre!
Se også oppskrift på Raw pepperkakekuler.
Sunt og kjempegodt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g macadamianøtter (eller skåldede mandler, se tips)
♥ 1 dl mandelmel
♥ 200 g dadler (uten stener)
♥ 2 ss lønnesirup (eller agavesirup)
♥ 2 ts kokosolje (se tips)
♥ 1,5 ts matcha (se tips)
Pynt:
♥ 1 dl mandelmel
♥ 1 ts matcha
Finn frem ingrediensene.
Ha først nøttene i en food processor og kjør til de bli finmalte. Tilsett mandelmel, dadlene og de øvrige ingrediensene og kjør blandingen sammen (se tips).
Trill små kuler.
Bland mandelmel med matchapulver i en skål og rull kulene i blandingen.
♥ Blandingen blir nokså bløt, så regn med at du må vaske hendene noen ganger underveis når du triller ut kulene. Men blandingen skal selvsagt ikke være så bløt at den ikke kan trilles ut. Tilpass mengden malte nøtter hvis du synes blandingen blir altfor bløt (det kan være kjekt å ha litt mandelmel i bakhånd). Konsistensen avhenger av hvor bløte dadlene er.
♥ Jeg har her brukt macadamianøtter, men skåldede mandler går også helt fint å bruke i stedet!
♥ Bruk helst kokosolje med nøytral smak.
♥ Kulene har lang holdbarhet. Oppbevar dem i kjøleskapet. De kan også fryses.
♥ Matchapulver fås kjøpt i en rekke helsekostforretninger, delikatesseforretninger og på nett.
♥ Husk at det er nokså mye koffein i matchapulver.
Skriv ny kommentar