Riskrem med multer

Multekrem er nydelig, men det er også Riskrem med multer! 😍

Sammen med noen pepperkaker og brente mandler får denne desserten både julesmak og nydelig crunch.

Utenom julehøytiden kan pepperkaker byttes ut med havrekjeks og de brente mandlene med vanlige, grovhakkede mandler. 

Kjempegodt uansett! 

 

 

Oppskriften gir 6 porsjoner. 

 

Ingredienser:

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ss sukker
♥ 400 g kald risgrøt
♥ 1 ts vaniljesukker

Multekompott:
♥ 500 g multer (friske eller frosne)
♥ 0,5 dl vann
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker

Bunn og pynt:
♥ 12 pepperkaker
♥ 50 g brente mandler 

 

Fremgangsmåte: 

Riskrem:

Pisk kremfløte og sukker til krem.

Vend inn risgrøten. Smak til med  vaniljesukker.

Sett riskremen i kjøleskapet.
 

Multekompott: 

Ha multene i en kjele og la dem tine dersom de er frosne.

Ha så vann og sukker i kjelen. Varm opp blandingen til kokepunktet. La den deretter småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. 

Avkjøl.

 

Servering:

Finn frem 6 dessertskåler eller glass. Knus en pepperkake grovt med hendene og legg i bunnen av hver skål / glass. 

 

 

Fordel over riskremen. 

 

 

Legg noen skjeer multekompott på toppen av riskremen. 

Pynt hver dessert med noen brente mandler og en hel pepperkake. 

 

 

Tips: 

♥ Det er det samme om du bruker friske eller frosne multer, men la gjerne frosne bær tine i kjelen før du varmer dem opp, så får du naturlig litt mer væske i kjelen ved oppvarmingen. 

♥ Oppskrift på brente mandler finner du HER. Du kan alternativt bruke vanlige, grovt hakkede mandler. 

♥ Du kan bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

♥ Du finner flere andre oppskrifter med risgrøt HER. Se også oppskrift på deilig multesyltetøy HER

 

 

Mmmm..... 

 

 

Riskrem med nydelige smaker! 😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Riskrem med multer
Ingredienser

Riskrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ss sukker
♥ 400 g kald risgrøt
♥ 1 ts vaniljesukker

Multekompott:
♥ 500 g multer (friske eller frosne)
♥ 0,5 dl vann
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker

Bunn og pynt:
♥ 12 pepperkaker
♥ 50 g brente mandler 

Fremgangsmåte

Riskrem:
Pisk kremfløte og sukker til krem.

Vend inn risgrøten. Smak til med vaniljesukker.

Sett riskremen i kjøleskapet.

Multekompott: 
Ha multene i en kjele og la dem tine dersom de er frosne.

Ha så vann og sukker i kjelen. Varm opp blandingen til kokepunktet. La den deretter småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. 

Avkjøl.

Servering:
Finn frem 6 dessertskåler eller glass. Knus en pepperkake grovt med hendene og legg i bunnen av hver skål / glass. 

Fordel over riskremen. 

Legg noen skjeer multekompott på toppen av riskremen. 

Pynt hver dessert med noen brente mandler og en hel pepperkake. 

Tips

♥ Det er det samme om du bruker friske eller frosne multer, men la gjerne frosne bær tine i kjelen før du varmer dem opp, så får du naturlig litt mer væske i kjelen ved oppvarmingen. 

♥ Oppskrift på brente mandler finner du HER. Du kan alternativt bruke vanlige, grovt hakkede mandler. 

♥ Du kan bruke rester av risgrøt du har igjen fra middagen eller bruke ferdigkjøpt risgrøt, eller du kan koke risgrøten basert på denne oppskriften:

Risgrøt:
2 dl risengryn
4 dl vann
8 dl melk
150 g sukker
1 vaniljestang

Kok opp vann, sukker, vaniljestang og risengryn og la småkoke i 10 min. Tilsett melk og la småkoke til risgrøten er passe tykk. Avkjøl.

♥ Du finner flere andre oppskrifter med risgrøt HER. Se også oppskrift på deilig multesyltetøy HER

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift