Brukere online: 1506
Brukere i dag: 13181
Brukere siste 7 dager: 194720
Rugbrødchips er supre å lage dersom du skulle ha rugbrød til overs. Tynne skiver rugbrød pensles her med olje, hvitløk og salt og stekes sprøe i ovnen.
Gode å knaske på som de er, eller så kan de smuldres over salater eller supper for å tilføre crunch. Rugbrødchips kan også brukes sammen med dipper, slik som for eksempel hummus eller fetakrem.
Og ikke minst er rugbrødchips nydelige å servere til oster!
Ingredienser:
♥ 0,5 dansk rugbrød (ca. 12 tynne skiver, se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk (kan sløyfes, se tips)
♥ flaksalt
Fremgangsmåte:
Skjær rugbrødet i tynne skiver.
Skjær bort hard skorpe og skjær skivene i mindre biter (jeg delte hver skive i 4 mindre firkanter).
Legg brødbitene utover en bakepapirdekket stekeplate.
Ha olivenolje i en skål og tilsett pressede hvitløksfedd. Finn frem flaksalt.
Pensle hver brødbit med hvitløksolje og dryss over litt flaksalt.
Stekes midt i ovnen ved 180°C (jeg bruker her varmluftsfunksjonen på ovnen, men det er ikke absolutt nødvendig) i ca. 15 - 20 minutter. Følg med underveis så brødbitene ikke blir brent. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på brødskivene: jo tynnere skiver, jo kortere tid tar det før brødbitene er sprøstekte.
Avkjøles før servering.
Rugbrødchips har god smak i seg selv, og er anvendelige til mye.
Her serverte jeg dem til smakfulle smøreoster. 😋
Tips:
♥ Jeg bruker her såkalt dansk rugbrød som kan kjøpes i enkelte butikker. Det går også fint å lage rugbrødchips av hjemmelaget, dansk rugbrød.
♥ Det kan være lettere å skjære brødet i tynne skiver dersom brødet er kjøleskapskaldt. Legg det eventuelt en liten stund i fryseren før du skjærer i det.
♥ Jeg liker veldig godt smaken av hvitløk, men det går absolutt an å droppe hvitløken og bare pensle brødbitene med ren olivenolje og eventuelt drysse på litt flaksalt (også saltet kan sløyfes).
♥ Følg som nevnt nøye med underveis i stekingen. Brødbitene skal bli sprøstekte, men ikke smake brent.
♥ Rugbrødchips kan oppbevares i tett kakeboks i romtemperatur. Se også oppskrift på Hjemmelagde brødkrutonger.
♥
Enjoy! 🤩
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 0,5 dansk rugbrød (ca. 12 tynne skiver, se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk (kan sløyfes, se tips)
♥ flaksalt
Skjær rugbrødet i tynne skiver.
Skjær bort hard skorpe og skjær skivene i mindre biter (jeg delte hver skive i 4 mindre firkanter).
Legg brødbitene utover en bakepapirdekket stekeplate.
Ha olivenolje i en skål og tilsett pressede hvitløksfedd. Finn frem flaksalt.
Pensle hver brødbit med hvitløksolje og dryss over litt flaksalt.
Stekes midt i ovnen ved 180°C (jeg bruker her varmluftsfunksjonen på ovnen, men det er ikke absolutt nødvendig) i ca. 15 - 20 minutter. Følg med underveis så brødbitene ikke blir brent. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på brødskivene: jo tynnere skiver, jo kortere tid tar det før brødbitene er sprøstekte.
Avkjøles før servering.
♥ Jeg bruker her såkalt dansk rugbrød som kan kjøpes i enkelte butikker. Det går også fint å lage rugbrødchips av hjemmelaget, dansk rugbrød.
♥ Det kan være lettere å skjære brødet i tynne skiver dersom brødet er kjøleskapskaldt. Legg det eventuelt en liten stund i fryseren før du skjærer i det.
♥ Jeg liker veldig godt smaken av hvitløk, men det går absolutt an å droppe hvitløken og bare pensle brødbitene med ren olivenolje og eventuelt drysse på litt flaksalt (også saltet kan sløyfes).
♥ Følg som nevnt nøye med underveis i stekingen. Brødbitene skal bli sprøstekte, men ikke smake brent.
♥ Rugbrødchips kan oppbevares i tett kakeboks i romtemperatur. Se også oppskrift på Hjemmelagde brødkrutonger.
Skriv ny kommentar