Rugbrødchips

Rugbrødchips er supre å lage dersom du skulle ha rugbrød til overs. Tynne skiver rugbrød pensles her med olje, hvitløk og salt og stekes sprøe i ovnen. 

Gode å knaske på som de er, eller så kan de smuldres over salater eller supper for å tilføre crunch. Rugbrødchips kan også brukes sammen med dipper, slik som for eksempel hummus eller fetakrem

Og ikke minst er rugbrødchips nydelige å servere til oster! 

 

 

Ingredienser:

♥ 0,5 dansk rugbrød (ca. 12 tynne skiver, se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk (kan sløyfes, se tips)
♥ flaksalt


Fremgangsmåte: 

Skjær rugbrødet i tynne skiver. 

 

 

Skjær bort hard skorpe og skjær skivene i mindre biter (jeg delte hver skive i 4 mindre firkanter). 

Legg brødbitene utover en bakepapirdekket stekeplate. 

 

 

Ha olivenolje i en skål og tilsett pressede hvitløksfedd. Finn frem flaksalt. 

 

 

Pensle hver brødbit med hvitløksolje og dryss over litt flaksalt. 

 

 

Stekes midt i ovnen ved 180°C (jeg bruker her varmluftsfunksjonen på ovnen, men det er ikke absolutt nødvendig) i ca. 15 - 20 minutter.  Følg med underveis så brødbitene ikke blir brent. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på brødskivene: jo tynnere skiver, jo kortere tid tar det før brødbitene er sprøstekte. 

 

 

Avkjøles før servering. 

 

 

Rugbrødchips har god smak i seg selv, og er anvendelige til mye.

 

 

Her serverte jeg dem til smakfulle smøreoster.  😋

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker her såkalt dansk rugbrød som kan kjøpes i enkelte butikker. Det går også fint å lage rugbrødchips av hjemmelaget, dansk rugbrød

 

 

♥ Det kan være lettere å skjære brødet i tynne skiver dersom brødet er kjøleskapskaldt. Legg det eventuelt en liten stund i fryseren før du skjærer i det. 

♥ Jeg liker veldig godt smaken av hvitløk, men det går absolutt an å droppe hvitløken og bare pensle brødbitene med ren olivenolje og eventuelt drysse på litt flaksalt (også saltet kan sløyfes).

♥ Følg som nevnt nøye med underveis i stekingen. Brødbitene skal bli sprøstekte, men ikke smake brent. 

♥ Rugbrødchips kan oppbevares i tett kakeboks i romtemperatur. Se også oppskrift på Hjemmelagde brødkrutonger

 

Enjoy! 🤩

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rugbrødchips
Ingredienser

♥ 0,5 dansk rugbrød (ca. 12 tynne skiver, se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk (kan sløyfes, se tips)
♥ flaksalt

Fremgangsmåte

Skjær rugbrødet i tynne skiver. 

Skjær bort hard skorpe og skjær skivene i mindre biter (jeg delte hver skive i 4 mindre firkanter). 

Legg brødbitene utover en bakepapirdekket stekeplate. 

Ha olivenolje i en skål og tilsett pressede hvitløksfedd. Finn frem flaksalt. 

Pensle hver brødbit med hvitløksolje og dryss over litt flaksalt. 

Stekes midt i ovnen ved 180°C (jeg bruker her varmluftsfunksjonen på ovnen, men det er ikke absolutt nødvendig) i ca. 15 - 20 minutter.  Følg med underveis så brødbitene ikke blir brent. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på brødskivene: jo tynnere skiver, jo kortere tid tar det før brødbitene er sprøstekte. 

Avkjøles før servering. 

Tips

♥ Jeg bruker her såkalt dansk rugbrød som kan kjøpes i enkelte butikker. Det går også fint å lage rugbrødchips av hjemmelaget, dansk rugbrød

♥ Det kan være lettere å skjære brødet i tynne skiver dersom brødet er kjøleskapskaldt. Legg det eventuelt en liten stund i fryseren før du skjærer i det. 

♥ Jeg liker veldig godt smaken av hvitløk, men det går absolutt an å droppe hvitløken og bare pensle brødbitene med ren olivenolje og eventuelt drysse på litt flaksalt (også saltet kan sløyfes).

♥ Følg som nevnt nøye med underveis i stekingen. Brødbitene skal bli sprøstekte, men ikke smake brent. 

♥ Rugbrødchips kan oppbevares i tett kakeboks i romtemperatur. Se også oppskrift på Hjemmelagde brødkrutonger

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift