Sjokoladekake med kesam


Bra start på uken? Det får du med denne kaken her!  Yum 

 

 

Dette er en saftig sjokoladekake, som er temmelig mager for å være en sjokoladekake siden alt smøret er byttet ut med kesam. Konsistensen blir deilig og myk, og smaken supergod! Jeg er så glad i valnøtter at jeg synes kaken blir best med valnøtter i deigen, men det er ikke noe i veien for å lage denne kaken som en ren sjokoladekake uten nøtter.  

Kaken er enkel og rask å lage, hvilket passer meg perfekt!  Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl kakao
♥ 3 dl kesam
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør i kesam, og bland godt med en stålvisp, slik at du får en klumpfri kakedeig. Tilsett grovt hakkede valnøtter til slutt (nøttene kan sløyfes).

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter (se tips).

Avkjøl kaken en stund i formen før du tar den ut av formen og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.

 

 

Nam, myk og deilig sjokoladekake, som smaker aller best helt nystekt...  Heart 

 

 

Tips:

♥ Tilpass steketiden og sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt. Selv om kaken skal være gjennomstekt, er det viktig at kaken ikke steker for lenge slik at den holder seg saftig og myk og ikke blir tørr.

♥ Jeg synes kaken smaker aller best varm og nylaget, men den kan også fint fryses. Gi kaken et nytt melisdryss etter at den er tint, så ser den fin ut igen!

 

 

Se også Sjokoladebiter med kesam, Konfektkake med kesam og Sjokoladekake for smale dager.

 

 

Joda, det er lov å la seg friste...  Smile

 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Sjokoladekake med kesam
Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl kakao
♥ 3 dl kesam
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør i kesam, og bland godt med en stålvisp, slik at du får en klumpfri kakedeig. Tilsett grovt hakkede valnøtter til slutt (nøttene kan sløyfes).

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min (se tips).

Avkjøl kaken en stund i formen før du tar den ut av formen og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.

Tips

Tilpass steketiden og sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt. Selv om kaken skal være gjennomstekt, er det viktig at kaken ikke steker for lenge slik at den holder seg saftig og myk og ikke blir tørr. 

Jeg synes kaken smaker aller best varm og nylaget, men den kan også fint fryses. Gi kaken et nytt melisdryss etter at den er tint, så ser den fin ut igen!

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Hei!!

Du skriver kesam. Men det finnes mange ulike typer! Kan du spesifisere hvilke typer det går Ann å bruke? Eller er der fritt frem å velge selv?

Som svar på av Ola Nordmann (ikke bekreftet)

Jeg har brukt både naturell kesam og vaniljekesam i sjokoladekake; jeg synes sistnevnte gir det lille ekstra, men vil du ha en renere sjokoladesmak så bruker du naturell :-)

Hei!
Tenkte å lage denne til 17 mai, men hvordan ville du anbefalte å oppbevarere den da jeg baker den dagen før?

Denne var veldig god. Jeg brukte vanlig kesam original. Jeg syns det også var god dagen etter, merket ikke noe til at den var for tørr. Kommer til å lage denne igjen. :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift