Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem


Dette er en vidunderlig pai, som er rask å trylle på bordet!

 

 

Smuldredeigen inneholder skåldede mandler, som gir den en deilig, litt marsipanaktig smak. Nydelig sammen med vaniljekremen!

 

 

Paien kan lages med både friske eller frosne blåbær.

 

 

Ingredienser:

Smuldredeig:
100 g smør
100 g sukker
100 g mel
100 g skåldede mandler

Fyll:
5 dl vaniljekrem
5 dl blåbær (friske eller frosne)
3 ss sukker


Fremgangsmåte:

Jeg starter med å male mandlene i food processor med hakkekniv så mandlene blir grovmalte.

 

 

Mål opp mel og sukker.

 

 

Ha mel og sukker og det smeltede smøret i food processoren sammen med mandlene.

 


Bland smuldredeigen raskt sammen

 

 

Fordel vaniljekrem i bunnen av en paiform (ca 24 cm i diameter). Legg på blåbærene (frosne blåbær trenger ikke å tines først). Strø over sukker.

 

 


 

Fordel så smuldredeigen over blåbærene.

 


 

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.

 


Nydelig og lettlaget kake!

 


Nam nam!  Yum

 


Tips:

Smuldrepaien smaker best nystekt!

I stedet for skåldede mandler kan du bruke uskåldede mandler eller havregryn.

Se også Smuldrepai med epler og vaniljekrem.

 

Denne blåbærpaien smaker aller best helt nystekt!
 

 

Jeg kunne like så gjerne kalt denne kaken for Blåbærdrøm...
 


...syyyykt god kake!  Smile 

 

 

 

Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem
Ingredienser

Smuldredeig:
100 g smør
100 g sukker
100 g mel
100 g skåldede mandler

Fyll:
5 dl vaniljekrem
5 dl blåbær (friske eller frosne)
3 ss sukker

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, sukker og skåldede, malte mandler. Ha i smeltet smør og bland smuldredeigen raskt sammen.

Fordel vaniljekrem i bunnen av en paiform (ca 24 cm i diameter). Legg på blåbærene (frosne blåbær trenger ikke å tines først). Strø over sukker. Fordel så smuldredeigen over blåbærene.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.

Tips

Smuldrepaien smaker best nystekt!

I stedet for skåldede mandler kan du bruke uskåldede mandler eller havregryn.

10 kommentarer

Hei! Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet på?
Så veldig god ut og greit å lage nok :-)

Veldig god kake! Og lett å lage, ja, så kaken anbefales! Beregnet på 3-4 personer, men får du rester, er det jo bare å oppbevare kaken i kjøleskapet til dagen etter. Varm den litt i ovn eller mikro, og den er like god.

nammi

Laget denne i dag med havregryn istedenfor mandler.
Kjempe god og kjempe enkel å lage!
Kommer til å lage denne mange ganger! :-)

Denne smuldrepaien var veldig god! Veldig enkel å lage også! perfekt til bursdag eller selskap hvis man skal ha flere desserter, da denne tar kort tid å lage :D

Syns den blei for blaut med frosne blåbær. Kanskje man kan doble smuldredeigen og ha halvparten i bunn...

Denne har jeg laget utrolig mange ganger. Bare byttet ut mandler med havregryn. Absolutt en nydelig god kake 😍

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift