Smuldrepai med epler, vaniljekrem og marsipan


Nydelig og enkel smuldrepai med fantastisk god smakskombinasjon!  Yum

 

 

Epler og marsipan smaker jo utrolig godt sammen.

Og med vaniljekrem i tillegg, så blir dette bare helt NAMYum

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl vaniljekrem
- -
♥ 3-4 epler
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ss brunt sukker

Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan eller kransekakemasse (se tips)

Pynt:
♥ 40 g mandelflak
♥ 1 ss brunt sukker

 

Fremgangsmåte:

Fordel vaniljekremen i bunnen på en ildfast form.

Skrell og rens eplene. Del eplene i båter som legges oppå vaniljekremen i formen.

 

 

Dryss kanel og brunt sukker over eplebitene.

 

 

Ha melet i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen (eller kransekakemassen) oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over eplene i formen. Dryss over mandelflak og brunt sukker.

 

 

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.

 


Deilig, varm eplekake som er superrask å lage!

 

Tips:

♥ Bruk helst råmarsipan fremfor figurmarsipan, for råmarsipan har bedre smak og tåler steking bedre (lilla rull fra Odense). Du kan også bruke kransekakemasse (grønn rull fra Odense) - som jeg har gjort her. Passer for de som er ekstra glade i mandelsmaken. Smile 

 

 

♥ Som vaniljekrem kan du enten bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt.

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

 


Veldig enkelt - veldig godt!


♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med epler, vaniljekrem og marsipan
Ingredienser

♥ 5 dl vaniljekrem
- -
♥ 3-4 epler
♥ 1 ts kanel
♥ 2 ss brunt sukker

Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan eller kransekakemasse (se tips)

Pynt:
♥ 40 g mandelflak
♥ 1 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Fordel vaniljekremen i bunnen på en ildfast form.

Skrell og rens eplene. Del eplene i båter som legges oppå vaniljekremen i formen. Dryss kanel og brunt sukker over eplebitene.

Ha melet i en food processor. Tilsett mykt smør i klatter og marsipanen (eller kransekakemassen) oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over eplene i formen. Dryss over mandelflak og brunt sukker.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter.

Tips

♥ Bruk helst råmarsipan fremfor figurmarsipan, for råmarsipan har bedre smak og tåler steking bedre (lilla rull fra Odense). Du kan også bruke kransekakemasse (grønn rull fra Odense). Passer for de som er ekstra glade i mandelsmaken.

♥ Som vaniljekrem kan du enten bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt.

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

2 kommentarer

Neste gang skal jeg huske å bruke minst 4 epler, for jeg prøvde med 2. Det ble for søtt. Kommer sikkert til sløyfe litt av sukkeret også. Men det var farlig godt altså!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift