Squashkaker med feta og dill

Squashkaker med fetaost og dill ("Zucchini and Feta Fritters") har masse smak, og er supre å lage når du har lyst på en enkel vegetarrett! 

Vil du ikke gå for et vegetarmåltid, kan du servere squashkakene som tilbehør til grillet kjøtt, kylling eller fisk (gjerne med greskinspirerte smaker). 

Squashkakene er også fine å sette på et bord sammen med forskjellige andre småretter. Forslag til tilbehør er ris, byggryn eller stekte poteter, og gjerne en grønn salat eller Gresk salat og TzatzikiHer serverer jeg squashkakene sammen med kokt bulgur og en frisk Yoghurtsaus med hvitløk og dill.

 

 

 

Oppskriften gir ca. 10 stk. 

 

Ingredienser:

Squashkaker med feta og dill:
♥ 500 g squash
♥ 1 ts salt
♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 egg
♥ 75 g hvetemel
♥ 4 ss hakket, frisk dill
♥ 200 g fetaost

Til steking:
♥ 1,5 dl raps- eller solsikkeolje


Yoghurtsaus med hvitløk og dill:
♥ 3 dl gresk yoghurt
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 4 ss hakket, frisk dill
♥ kvernet salt eller flaksalt

Forslag til tilbehør:
kokt bulgur

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Riv squash fint og ha i en bolle. Dryss over salt og bland godt. La bollen stå i romtemperatur i 30 minutter. Dette vil gjøre at squashen frigir mye væske.

 

 

Etter 30 minutter har du squashen over i en sikt og presser godt, slik at du får fjernet mest mulig av væsken (se tips). 

Hakk løk og hvitløk og ha dette i en panne sammen med olivenolje.

 

 

Stek løken på middels varme til den er myk, blank og gyllen. Sett til side.

Rør sammen egg og hvetemel til en tykk grøt. 

 

 

Tilsett den revne squashen som du har presset væsken ut av og stekt løk/hvitløk. 

 

 

Rør dette godt sammen. 

 

 

Bland så inn hakket dill og smuldret fetaost. 

 

 

 

Finn frem en stekepanne med teflonbelegg og ha rikelig med raps- eller solsikkeolje i pannen. La oljen bli skikkelig godt varmet opp. 

Form runde kaker av squashrøren (se tips) og legg disse forsiktig i pannen. 

 

 

Stek squashkakene i oljen og la de få en god stekeskorpe før du forsiktig snur dem og steker dem på den andre siden.

 

 

Når squashkakene er fint stekt på utsiden, kan du senke varmen, sette på lokk og la squashkakene steke i noen minutter til, til du ser at squashkakene har blitt helt gjennomstekte inni også. Alternativt kan du flytte squashkakene over i en ildfast form, dekke til med aluminiumsfolie og ettersteke dem i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. 

 

 

Serveres nystekte med ønsket tilbehør. 

Jeg brukte her kokt bulgur (kokes i saltet vann etter anvisning på pakningen).

 

 

Og en deilig Yoghurtsaus med hvitløk og dill, der ingrediensene bare røres raskt sammen (se grundigere beskrivelse og flere bilder i innlegget HER). 

 

 

 

Dette tilbehøret passer smaksmessig veldig bra til squashkakene!  😋

 

 

Se også Bulgursalat med squash og feta, som alternativ til bare kokt bulgur. 

 

 

Absolutt veldig smakfullt! 

 

 

 

Tips: 

♥ Ikke hopp over prosessen med å salte squashen og så presse ut væsken før du blander inn resten av ingrediensene. I likhet med agurk består squash av 95% vann, så det er virkelig et poeng å få presset ut noe av dette, ellers blir røren for tynn og squashkakene bløte, flate og henger dårligere sammen. 

♥ Det er enklest å forme squashkakene med hendene, som du skyller ofte i kaldt vann. Det blir litt klissete, men er den beste måten å få formet runde, jevnstore squashkaker på. 

Bruk en non stick-panne når du steker squashkakene! Jeg testet først å steke i støpejernspanne (type Le Creuset), og det fungerte veldig dårlig! Squashkakene satte seg fast selv om jeg brukte mye olje i pannen. Også når du bruker non stick-panne bør du ha rikelig med olje i pannen, og sørge for at oljen er skikkelig varm før du legger squashkakene i pannen. 

Dersom du ikke vil steke squashkakene i olje, kan du steke dem i airfryer. Legg dem da på bakepapir og stek i oppvarmet airfryer ved 180°C i ca. 15 minutter (sjekk og eventuelt snu dem underveis). Squashkakene blir gjennomstekte og like gode på smak, men får ikke helt den samme sprøstekte stekeskorpen på utsiden. 

Squashkaker kan fryses. Varm de tinte squashkakene opp i noen minutter i stekeovnen ved 180°C til de er gjennomvarme. 

 

God fornøyelse! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Squashkaker med feta og dill
Ingredienser

Squashkaker med feta og dill:
♥ 500 g squash
♥ 1 ts salt
♥ 1 løk
♥ 3 fedd hvitløk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 egg
♥ 75 g hvetemel
♥ 4 ss hakket, frisk dill
♥ 200 g fetaost

Til steking:
♥ 1,5 dl raps- eller solsikkeolje

Yoghurtsaus med hvitløk og dill:
♥ 3 dl gresk yoghurt
♥ 3 fedd hvitløk, presset
♥ 4 ss hakket, frisk dill
♥ kvernet salt eller flaksalt

Forslag til tilbehør:
♥ kokt bulgur

Fremgangsmåte

Riv squash fint og ha i en bolle. Dryss over salt og bland godt. La bollen stå i romtemperatur i 30 minutter. Dette vil gjøre at squashen frigir mye væske. Etter 30 minutter har du squashen over i en sikt og presser godt, slik at du får fjernet mest mulig av væsken (se tips). 

Hakk løk og hvitløk og ha dette i en panne sammen med olivenolje. Stek løken på middels varme til den er myk, blank og gyllen. Sett til side. 

Rør sammen egg og hvetemel til en tykk grøt. Tilsett den revne squashen som du har presset væsken ut av og stekt løk/hvitløk. Rør dette godt sammen. Bland så inn hakket dill og smuldret fetaost. 

Finn frem en stekepanne med teflonbelegg og ha rikelig med raps- eller solsikkeolje i pannen. La oljen bli skikkelig godt varmet opp. 

Form runde kaker av squashrøren (se tips) og legg disse forsiktig i pannen. 

Stek squashkakene i oljen og la de få en god stekeskorpe før du forsiktig snur dem og steker dem på den andre siden. Når squashkakene er fint stekt på utsiden, kan du senke varmen, sette på lokk og la squashkakene steke i noen minutter til, til du ser at squashkakene har blitt helt gjennomstekte inni også. Alternativt kan du flytte squashkakene over i en ildfast form, dekke til med aluminiumsfolie og ettersteke dem i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. 

Serveres nystekte med ønsket tilbehør. Jeg brukte her kokt bulgur, og en deilig Yoghurtsaus med hvitløk og dill

Tips

♥ Ikke hopp over prosessen med å salte squashen og så presse ut væsken før du blander inn resten av ingrediensene. I likhet med agurk består squash av 95% vann, så det er virkelig et poeng å få presset ut noe av dette, ellers blir røren for tynn og squashkakene bløte, flate og henger dårligere sammen. 

♥ Det er enklest å forme squashkakene med hendene, som du skyller ofte i kaldt vann. Det blir litt klissete, men er den beste måten å få formet runde, jevnstore squashkaker på. 

Bruk en non stick-panne når du steker squashkakene! Jeg testet først å steke i støpejernspanne (type Le Creuset), og det fungerte veldig dårlig! Squashkakene satte seg fast selv om jeg brukte mye olje i pannen. Også når du bruker non stick-panne bør du ha rikelig med olje i pannen, og sørge for at oljen er skikkelig varm før du legger squashkakene i pannen. 

Dersom du ikke vil steke squashkakene i olje, kan du steke dem i airfryer. Legg dem da på bakepapir og stek i oppvarmet airfryer ved 180°C i ca. 15 minutter (sjekk og eventuelt snu dem underveis). Squashkakene blir gjennomstekte og like gode på smak, men får ikke helt den samme sprøstekte stekeskorpen på utsiden. 

Squashkaker kan fryses. Varm de tinte squashkakene opp i noen minutter i stekeovnen ved 180°C til de er gjennomvarme. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift