Surmelkssnipper (Tjukksnipp)

Surmelkssnipper er gammeldagse, norske kaker som er lette å lage. Kakene blir tykke, myke og gode.

Surmelkssnipper kalles også for Tjukksnipp (Tykksnipper) eller Bestemorsnipper.

Stor porsjon!

Surmelkssnipper (Tjukksnipp)
Ingredienser

200 g smør
5 dl surmelk
400 g sukker
2 ss hornsalt
1 ss vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
ca 700 g hvetemel

Pynt:
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sammen surmelk og sukker. Rør i smøret, hornsalt, vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Deigen skal bli jevn og fast og god å kjevle, så tilpass melmengden.

Kjevle ut deigen med en gang til en leiv som er ca 0,5 - 1 cm tykk. Skjær leiven i snipper som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Strø over sukker og kanel.

Stek snippene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. De skal være lys gyldne. Avkjøles på rist til de er kalde.

Tips

På grunn av hornsaltet i deigen, kommer "Surmelkssnippene" til å svulme opp under stekingen. Beregn derfor litt god plass mellom kakene når du legger dem på stekeplaten.

"Surmelkssnipper" oppbevares innpakket i plast, slik at de holder seg myke. De egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Takk for oppskrift! Dette ble riktig gode snipper !
Jeg måtte tilsette noe mer mel for å få deigen fast nok til utkjevling, men sånn er det med slike deiger, melmengden må gjerne justeres litt. Så hadde jeg litt ribbefett stående og tilsatte dette mot tilsvarende mengde smør.

Super oppskrift men det ble for mye veske her og, tok 850 gram hvetemel for og få en jevn deig for kjevling. Brukte Tjukkmjølk fra Roros Meieri og det blei kjempegodt og det ble fine snipper som mor og far storkoste seg med.(Hadde et par jeg au).

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift