Vanilla Cinnamon Rolls

 

Mmmmm.....

...deilig, amerikansk gjærbakst med ekstra nydelig smak av vanilje, kanel og rosiner  ♥

 

Ingredienser:

♥ 50 g gjær
♥ 3,5 dl melk (se tips)
♥ 100 g smør
♥ 80 g vaniljekrempulver (se tips)
♥ 2 store egg
♥ 1 dl sukker
♥ 500 g hvetemel


Fyll:
♥ 75 g mykt smør
♥ 150 g brunt sukker
♥ 3 ts kanel
♥ 100 g rosiner (kan sløyfes)

 

Melisglasur:
♥ 4 ss melk
♥ 80 g smør
♥ 400 g melis
♥ 2 ts vaniljeessens

 

Fremgangsmåte:

Smuldre opp gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i smørmelken. Rør i vaniljekrempulver, sammenvispede egg og sukkeret. Ha til slutt i hvetemel og kna deigen jevn. Heves i 1 time.

Kjevle ut deigen på melet bord til en rektangulær leiv. Smør på mykt smør og dryss over brunt sukker, kanel (og rosiner hvis du ønsker). Rull sammen leiven og del opp i skiver som legges i papirformer (se tips).

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, eller til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl.

- -

Rør sammen ingrediensene til melisglasuren så den blir jevn og passe tykk i konsistensen.

Ringle glasur over de avkjølte bollene.

Pynt med sukkerblomster eller annen kakepynt om du vil. Regular smile

 

Lovely....♥

 

Tips:

♥ Jeg bruker helmelk til denne deigen som gir ekstra saftige boller.

♥ Bruk vaniljekrempulver som er beregnet til koking. Jeg har her brukt 2 pk "Kakefyll med vaniljesmak" (fra Idun i serien Mors hjemmebakte) som tilsvarer 80 gram til sammen.

♥ Det går fint å sløyfe rosinene. Bollene blir søte nok for det;-)

♥ "Vanilla Cinnamon Buns" kan fryses både med og uten glasur.

♥ Se også "Pecan Vanilla Cinnamon Buns" som er basert på lignende, amerikansk oppskrift, men som inneholder pecannøtter i stedet for rosiner og pyntes med kremostglasur.

♥ De nydelige rosa sukkerblomstene har jeg kjøpt i den supre nettbutikken til Kakehobby (se www.hobbyimport.no, velg Kakehobby og se i kategorien som heter Kakepynt og strøssel).  Fås også kjøpt blant annet hos www.cacas.no.

 

♥ ♥ ♥ ♥

Vanilla Cinnamon Rolls
Ingredienser

50 g gjær
3,5 dl melk (se tips)
100 g smør
80 g vaniljekrempulver (se tips)
2 store egg
1 dl sukker
500 g hvetemel

Fyll:
75 g mykt smør
150 g brunt sukker
3 ts kanel
100 g rosiner (kan sløyfes)

Melisglasur:
4 ss melk
80 g smør
400 g melis
2 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i smørmelken. Rør i vaniljekrempulver, sammenvispede egg og sukkeret. Ha til slutt i hvetemel og kna deigen jevn. Heves i 1 time.

Kjevle ut deigen på melet bord til en rektangulær leiv. Smør på mykt smør og dryss over brunt sukker, kanel (og rosiner hvis du ønsker). Rull sammen leiven og del opp i skiver som legges i papirformer (se tips).

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, eller til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl.

Rør sammen ingrediensene til melisglasuren så den blir jevn og passe tykk i konsistensen. Ringle glasur over de avkjølte bollene. Pynt med sukkerblomster eller annen kakepynt om du vil:-)

Tips

Jeg bruker helmelk til denne deigen som gir ekstra saftige boller.

Bruk vaniljekrempulver som er beregnet til koking. Jeg har her brukt 2 pk "Kakefyll med vaniljesmak" (fra Idun i serien Mors hjemmebakte) som tilsvarer 80 gram til sammen.

Det går fint å sløyfe rosinene. Bollene blir søte nok for det;-)

"Vanilla Cinnamon Buns" kan fryses både med og uten glasur.

Se også "Pecan Vanilla Cinnamon Buns" her på Det søte liv som er basert på lignende, amerikansk oppskrift, men som inneholder pecannøtter i stedet for rosiner og pyntes med kremostglasur.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift