Brownies med kakao

Brownies med kakao
Ingredienser

400 g smør
1 kg sukker
8 egg
12 ss kakao
2 ts vaniljesukker
7 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha egg og sukker i en stor bakebolle og pisk sammen med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i smøret, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter hvetemelet og bland sammen til en jevn deig. Ha eventuelt i hakkede nøtter til slutt (se tips).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek midt i ovnen ved 170°C i ca 40 min. Avkjøl i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i passe store firkanter. Pynt kakestykkene eventuelt med litt melisdryss.

Tips

"Brownies med kakao" er holdbare innpakket i plast i kjøleskapet. De er også veldig fine å fryse.

Hvis du ønsker kan du tilsette 200 g hakkede nøtter (f.eks. valnøtter eller hasselnøtter) i deigen.

Det går også fint å sløyfe nøttene helt, se "Brownies Wonderful" her på Det søte liv.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

10 kommentarer

Jeg synes 1kg sukker kjempe mye, når jeg har laga det bruker jeg minde sukker. hvorfor så mye?

1kg sukker er helt normalt. bruker samme oppskrift, bare litt mindre mel. I tllegg stivvisper jeg eggedosis og rører det tørre vekselsvis med smeltet smør forsiktig inn. Bare vender det godt. Den blir nydelig! Men mye mørkere og seigere enn det bldet her viser (liker det bedre sånn) :)

Kaken var overhodet ikke ferdig etter 40 minutter! Jeg snakker om rennende. Måtte prøve å ettersteke selvom jeg hadde tatt den ut.. Håper resultatet blir bra

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift