Brukere online: 575
Brukere i dag: 2785
Brukere siste 7 dager: 195491
400 g smør
1 kg sukker
8 egg
12 ss kakao
2 ts vaniljesukker
7 dl hvetemel
Smelt og avkjøl smøret. Ha egg og sukker i en stor bakebolle og pisk sammen med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør i smøret, kakao og vaniljesukker. Tilsett deretter hvetemelet og bland sammen til en jevn deig. Ha eventuelt i hakkede nøtter til slutt (se tips).
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek midt i ovnen ved 170°C i ca 40 min. Avkjøl i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp i passe store firkanter. Pynt kakestykkene eventuelt med litt melisdryss.
"Brownies med kakao" er holdbare innpakket i plast i kjøleskapet. De er også veldig fine å fryse.
Hvis du ønsker kan du tilsette 200 g hakkede nøtter (f.eks. valnøtter eller hasselnøtter) i deigen.
Det går også fint å sløyfe nøttene helt, se "Brownies Wonderful" her på Det søte liv.
10 kommentarer
Skal man avkjøle (mykne)
Skal man avkjøle (mykne) smøret, eller skal det smeltes?????
Det står Smelt og avkjøl
Det står Smelt og avkjøl
1kg sukker? Det høres ut
1kg sukker? Det høres ut utrolig mye hva med 1,5dl honning istedenfor sukker..
Eh, ja det er mye. Brownies
Eh, ja det er mye. Brownies får ikke den riktige, seige konsistensen uten nok sukker. Du kan sikkert erstatte det med honning, men da vil du få et annerledes resultat.
hvis det ble eggedosis da?
hvis det ble eggedosis da? Man kan vel blande det sammen da?
Det gikk helt fint å bruke
Det gikk helt fint å bruke 500 g sukker...
Jeg synes 1kg sukker kjempe
Jeg synes 1kg sukker kjempe mye, når jeg har laga det bruker jeg minde sukker. hvorfor så mye?
1kg sukker er helt normalt.
1kg sukker er helt normalt. bruker samme oppskrift, bare litt mindre mel. I tllegg stivvisper jeg eggedosis og rører det tørre vekselsvis med smeltet smør forsiktig inn. Bare vender det godt. Den blir nydelig! Men mye mørkere og seigere enn det bldet her viser (liker det bedre sånn) :)
Kaken var overhodet ikke
Kaken var overhodet ikke ferdig etter 40 minutter! Jeg snakker om rennende. Måtte prøve å ettersteke selvom jeg hadde tatt den ut.. Håper resultatet blir bra
Det er ganske mye sukker …
Det er ganske mye sukker men det er godt å ha sjokolade på toppen
Skriv ny kommentar