Brukere online: 1562
Brukere i dag: 14654
Brukere siste 7 dager: 201589
185 g smør
160 g sukker
2 ss vaniljesukker
1 vaniljestang
0,5 ts hornsalt
300 g hvetemel
Pisk sammen smør, sukker og vaniljesukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de seige, svarte frøene. Bland dette inn i smørkremen. Pisk inn hornsaltet. Kna til slutt inn hvetemelet til du får en jevn deig.
Form deigen til små kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 min. Avkjøles på platen i et par minutter før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.
3 kommentarer
Hei, jeg har så lyst til og
Hei, jeg har så lyst til og lage disse idag, skal smøret være rom temperatur eller smeltet :)?
Hei Charlotte! Smøret skal
Hei Charlotte! Smøret skal være romtemperert så du kan piske smørkrem.
Bakte disse i dag, men brukte
Bakte disse i dag, men brukte 1 ts med vaniljeekstrakt i stede for frø da jeg ikke hadde det. Syns deigen ble litt tørr og vanskelig å trille. Men da de kom ut av ovnen var det verdt det! Nydelig vanilje smak!
Skriv ny kommentar