Brukere online: 1598
Brukere i dag: 8907
Brukere siste 7 dager: 195516
Skjønne sommermuffins!
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ saft og skall av 1 sitron
♥ 2 dl store, friske blåbær
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend i presset sitronsaft og revet sitronskall og til slutt halvparten av blåbærene.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Fordel resten av blåbærene på toppen av muffinsene.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min, til muffinsene er gjennomstekte og lyst gyldne på overflaten.
Tips:
Blåbærene du vender inn i deigen har en tendens til å synke ned i bunnen på muffinsene under steking, derfor er det lurt å legge en del av blåbærene på toppen av muffinsene etter at du har hatt deigen i formene.
"Sitronmuffins med blåbær" er fine å fryse!
♥ ♥ ♥ ♥
3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
saft og skall av 1 sitron
2 dl store, friske blåbær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend i presset sitronsaft og revet sitronskall og til slutt halvparten av blåbærene.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Det skal bli ca 12 stk. Fordel resten av blåbærene på toppen av muffinsene.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min, til muffinsene er gjennomstekte og lyst gyldne på overflaten.
Blåbærene du vender inn i deigen har en tendens til å synke ned i bunnen på muffinsene under steking, derfor er det lurt å legge en del av blåbærene på toppen av muffinsene etter at du har hatt deigen i formene.
"Sitronmuffins med blåbær" er fine å fryse!
3 kommentarer
kan man bruke frosne blåbær?
kan man bruke frosne blåbær?
Ja, det kan du Celine, men
Ja, det kan du Celine, men frosne blåbær vil avgi noe mer blåfarge enn friske blåbær. Smaken blir kjempegod i begge tilfeller :-)
Hei
Hei
Kan keg laga røra i dag og steke muffinsene i morgen?
I tilfelle vende inn blåbæra i røra i morgen da...?
Skriv ny kommentar