Brukere online: 1554
Brukere i dag: 7925
Brukere siste 7 dager: 195502
Her har du en skikkelig klassisk sjokoladekake; myk og saftig og fylt med en kjempegod sjokoladekrem!
Kaken inneholder surmelk (kalt "saup" i gamle dager), som gir veldig fin konsistens på kaken. Mange forbinder de gammeldagse sjokoladekakene med en anelse kanelsmak, men kanelen kan selvsagt sløyfes hvis du ønsker.
1 stort egg
3 dl sukker
4 dl kefir
100 g smør
3 ss kakao
1 ss kanel
1 ts natron
6 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
100 g smør
2 ss kakao
500 g melis
4-6 ss kaffe
Pisk sammen egg, sukker og kefir med en stålvisp. Smelt smør og rør i. Sikt sammen det tørre og bland i til du får en jevn deig.
Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 190°C i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Lag sjokoladekremen ved å blande smeltet smør med de øvrige ingrediensene, men hold igjen på kaffemengden i starten. Tilpass mengden kaffe så du får passe tykk smørekonsistens på kremen. Pisk sammen til kremen er luftig.
Del kaken i to bunner. Fordel omtrent halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og smør resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Pynt kaken for eksempel ved å lage bølgemønster i sjokoladekremen på toppen av kaken, slik som på bildet.
Kaken holder seg myk og god i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Se også oppskrift på "Barnas sjokoladekake", som er laget av samme kakeoppskrift, men uten kanel.
4 kommentarer
Er det overundevarme eller
Er det overundevarme eller varmluft? Går det an å steke på den andre?
Jeg hadde stekt den midt i
Jeg hadde stekt den midt i ovnen.
Skal prøve denne i
Skal prøve denne i barneselskap, så veldig god ut og leter etter den klassiske gode sjokoladekaka. Dersom man vil bytte ut kakaoen i bunnen med dronningsjokolade, hvor mye blir det ca?
Kaken er kjempegod og likes
Kaken er kjempegod og likes godt av barnebarna også med kanel, men
Jeg får ikke kremen luftig......tips?
Skriv ny kommentar