Brukere online: 125
Brukere i dag: 1788
Brukere siste 7 dager: 200573
Sponset innlegg.
Å, jeg har fått helt dilla på fudge for tiden! Og her har du en variant som bare er helt vanvittig god!
Fudge kan lages på ulike måter. Denne her lages med vikingmelk (usøtet, kondensert melk) og marshmallowskrem. Du kan også bruke smeltede marshmallows. Smaken kommer av ekte vanilje, hvit sjokolade og masse, hakkede valnøtter.
Er du skikkelig glad i valnøtter, slik som det jeg er, kommer du til å forelske deg i denne fudgen her....
Ingredienser:
♥ 6,75 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1,75 dl vikingmelk (se tips)
♥ 200 g marshmallowskrem / Marshmallows fluff (se tips)
♥ 350 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.
Bland i marshmallowskrem, hvit sjokolade som er hakket opp i biter (eller bruk hvite sjokoladeknapper) og vaniljeekstrakt (eller vaniljeessens). Rør til både marshmallowskremen og den hvite sjokoladen har løst seg opp.
Del halvparten av valnøttene opp i mindre biter og vend i.
Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Legg på resten av valnøttene og trykk de litt ned i fudgen, slik at de festner seg.
Settes i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Løft så den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
Masse goodies...
Klarer jeg å formidle til deg hvor digg denne fudgen er, mon tro...
Tips:
♥ Det er viktig å skille Vikingmelk fra søt kondensert melk. Begge deler selges på hermetikkboks, men konsistensen er helt forskjellig. Her brukes altså Vikingmelk, som er usøtet, og som er nesten som vanlig melk i konsistenen (bare litt mer konsentrert). Vikingmelk fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge.
PS: Jeg har planer om å lage fudge av all denne Vikingmelken her...
♥ Marshmallowskrem (også kalt Marshmallows fluff) er et amerikansk produkt som blant annet selgers i butikkene til Meny og Ultra. Får du ikke tak i produktet, går det også fint å smelte hvite marshmallows i mikroen og måle opp 200 g av kremen du får da.
♥ Fudgen oppbevares i en liten boks og har lang holdbarhet. Hvis du klarer å holde fingrene unna boksen, da....
♥ Se også oppskrift på Cookies & Cream Fudge og Pink Marshmallow Fudge, som begge er basert på lignende oppskrift som denne.
Yummy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeid med Nestle Vikingmelk.
♥ 6,75 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1,75 dl vikingmelk
♥ 200 g marshmallowskrem / Marshmallows fluff
♥ 350 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g valnøtter
Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.
Bland i marshmallowskrem, hvit sjokolade som er hakket opp i biter (eller bruk hvite sjokoladeknapper) og vaniljeekstrakt (eller vaniljeessens). Rør til både marshmallowskremen og den hvite sjokoladen har løst seg opp.
Del halvparten av valnøttene opp i mindre biter og vend i.
Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Legg på resten av valnøttene og trykk de litt ned i fudgen, slik at de festner seg.
Settes i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Løft så den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
♥ Det er viktig å skille Vikingmelk fra søt kondensert melk. Begge deler selges på hermetikkboks, men konsistensen er helt forskjellig. Her brukes altså Vikingmelk, som er usøtet, og som er nesten som vanlig melk i konsistenen (bare litt mer konsentrert). Vikingmelk fås kjøpt i de fleste matbutikkene i Norge.
♥ Marshmallowskrem (også kalt Marshmallows fluff) er et amerikansk produkt som blant annet selgers i butikkene til Meny og Ultra. Får du ikke tak i produktet, går det også fint å smelte hvite marshmallows i mikroen og måle opp 200 g av kremen du får da.
♥ Fudgen oppbevares i en liten boks og har lang holdbarhet
3 kommentarer
Takk O takk! :D Jeg skal gi
Takk O takk! :D Jeg skal gi bort kakebokser med innhold til jul og denne her er perfekt!
Men kan man bruke en vaniljestang og litt essens i stedet for vaniljeekstrakt, tro? Har nettopp laget vaniljebiscottiene dine og det hadde således vært greit å bruke og det jeg kjøpte.
Jeg erfarte at de ikke ble
Jeg erfarte at de ikke ble "faste" nok. Om flere erfarer det, et tips fra meg er å fryse det ferdige produktet et døgn for så å dele den opp med saks. Oppbevar den så i fryseboksen!
Mvh Hilde
Er det riktig at det skal
Er det riktig at det skal være nesten 7 dl sukker?? Og hvor får man kjøpt vanilje ekstrakt? Jeg finner bare vaniljeessens.
Skriv ny kommentar