Brukere online: 1372
Brukere i dag: 6495
Brukere siste 7 dager: 195430
Sponset innlegg.
"Fløtekrumkaker" er tynne, sprø og lekre krumkaker!
Krumkakene lages faktisk uten egg! Deigen ligner sånn sett litt på deigen man bruker når man lager "Strull".
Krumkakene har mild og god vaniljesmak.
Jeg har brukt et supert krumkakejern fra Wilfa som har det vakre, tradisjonelle Østerdalsmønsteret.
Ingredienser:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1 dl kaldt vann
Fremgangsmåte:
Bland fløten lett sammen med sukker, vaniljesukker og mel til en tykk, klissete deig (fløten skal ikke piskes til krem). Tilsett så 1 dl kaldt vann. Deigen trenger ikke å svelle før steking.
Stek tynne, gyldne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette).
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Krumkaker er blant de flotteste julekakene vi har i Norge!
Jammen kom ikke solskinnet inn på kjøkkenet mitt også...
Det er viktig at krumkakene blir helt kalde før du har dem i kakeboksen, ellers mister kakene sin sprøe konsistens.
Nydelig, norsk tradisjonsbakst!
Tips:
♥ "Fløtekrumkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
♥ Se også oppskrift på "Krumkaker" og "Krumkaker (ekstra sprø og tynne)".
♥ Krumkakejernet Østerdal fra Wilfa fås kjøpt i de fleste elektroforhandlere og koster kr 529,-. Det har supert termostat og slippbelegg så kakene ikke setter seg fast i jernet.
Eksklusive fløtekrumkaker gir stemning og er lette å lage!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
5 dl kremfløte
2,5 dl sukker
1 ss vaniljesukker
5 dl hvetemel
1 dl kaldt vann
Bland fløten lett sammen med sukker, vaniljesukker og mel til en tykk, klissete deig (fløten skal ikke piskes til krem). Tilsett så 1 dl kaldt vann. Deigen trenger ikke å svelle før steking.
Stek tynne, gyldne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette).
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
"Fløtekrumkaker" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
24 kommentarer
Åå, disse så fantastiske ut!
Åå, disse så fantastiske ut!
Hadde vært så fint å fått et jern så jeg kunne lagd sånne til jul!
Finns krumkakejern och
Finns krumkakejern och krumkakepinne att köpa i Sverige?
Synes ikke vanlige krumkaker
Synes ikke vanlige krumkaker smaker godt, så smaker disse bedre?
Disse smaker nok det samme
Disse smaker nok det samme som de vanlige
Hur mycket smet tar du åt
Hur mycket smet tar du åt gången för att få dem tunna?
Hei❤️ ca hvor mage krumkaker
Hei❤️ ca hvor mage krumkaker blir det? Takk for svar!
Disse skal jeg steke i morgen
Disse skal jeg steke i morgen tidlig. Uten egg blir supert. Har gammeldags kromkakejern i støpejern. Vanskelig og regulere varmen på induksjonsovn, men det går fint etter noen kaker. Bruker du 1 ss. til hver kake ?
Dæven, disse smakte nydelig..
Dæven, disse smakte nydelig...mye bedre enn de andre krumkakeoppskrifter med egg, smør...som jeg har prøvd tidligere, sverger meg til denne fra nå av. Jeg prøvde med å blande noen ss kokosmasse da det var halve røra igjen, har en i huset som er veldig glad i kokos, og det falt innmari i smak. Takk for oppskriften Kristine. Og samtidig benytter anledningen til å ønske deg og dine en koselig førjulstid med masse happy baking og Merry Christmas om ikke så lenge til.
Hei,
Hei,
Hvor mange krumkaker fikk du?
De setter seg bare fast, noen
De setter seg bare fast, noen tips?
Prøv Åses Strull
Prøv Åses Strull
5 dl fløte
2,5 dl sukker
5 dl hvetemel
Har laget disse fantastiske
Har laget disse fantastiske fløtekrumkaker 2 ganger nå, jeg fikk 39 stk. første gangen og idag ble det 41, tror hvor mange du får avhenger av hvor tynne du steker de.
Deilige kaker. Beholder de
Deilige kaker. Beholder de flate, enklere å oppbevare i kakeboksen. Mine barnebarn har omdøpt krumkakene til FLATKAKER. :-)
Takk for tips på jern og røre
Takk for tips på jern og røre. Super god!
Hei:)
Hei:)
Jeg elsker bloggen, alle kaker fra din blogg smaker alltid godt:)
Men jeg prøvde å lage fløtekrumkaker, men de ble ikke noe bra:( de festet seg til jernet og smuldret opp:( har du noe tips på hva jeg muligens har gjort feil?
Jeg fulgte oppskriften, men de ble mislyktet:(
Skal alt blandes for hånd?
Skal alt blandes for hånd? Eller brukes mixer?
Lagde krumkaker i helgen, fulgte oppskriften som var i instruksjonsboka, men synes ikke de ble gode, savner gode søte smaken som på de i butikken.
Skulle ønske du kunne skrive
Skulle ønske du kunne skrive riktig navn på disse fantastisk gode og tradisjonelle julekakene. De heter Strull og har kun formen til felles med krumkaker.
Hei, har akkurat laget røren
Hei, har akkurat laget røren å er begynt å steke men de vil ikke bli stiv. Hjelp
Det samme skjer her. Har du
Det samme skjer her. Har du fått noe svar?
Er det riktig at det ikke
Er det riktig at det ikke skal være smør i denne oppskriften? Blir bare klissete masse ved steking?
Økte varmen til nesten full.
Økte varmen til nesten full. Sprøe flotte krumkaker ☺
48 stk smaklöse krumkaker ble
48 stk smaklöse krumkaker ble det.
Tillbaka til farmors gode recept.
Når en har gluten allergi Kan
Når en har gluten allergi Kan man da bruke noe anett for å få de like fine?
De blir veldig gode, men…
De blir veldig gode, men ekstremt sprø og tynne. Neeeeesten så jeg ikke får de hele av pinnen. Jeg er ikke vant til så tynne krumkaker, og synes de er noe annerledes enn min bestemor sine. Men gode er de.
Skriv ny kommentar