Muffins med sjokoladebiter

Muffins med sjokoladebiter
Ingredienser

200 g smør
2 dl sukker
4 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
2 dl kefir
200 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør dette inn i deigen sammen med kefir til en jevn og klumpfri deig. Ha i grovt hakket kokesjokolade til slutt.

Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min (sjekk med en kakenål).

Avkjøl muffinsene et par minutter i formen. Løsne dem deretter fra muffinsbrettet med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.

Hvis du vil kan du glasere og pynte muffinsene når de er blitt helt kalde.

Tips

Muffinsene får ekstra fin fasong dersom du har papirformer i et muffinsbrett. Da kan du fylle opp formene og du får store og fine muffins. Har du ikke muffinsbrett bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene for fulle, ellers vil de flyte over og miste fasongen. Reduser da også steketiden til ca 15 minutter.

Muffinsene er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Veldig gode muffins som er lette å lage! Muffinsene har blitt en favoritt i familien. Anbefales!

Kan man bruke rømme istedefor kefir? Må den isåfall blandes ut, eller? ☺️
Vil lage de ikveld, men butikken er langt unna...

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift