Brukere online: 2115
Brukere i dag: 24484
Brukere siste 7 dager: 196193
6 egg
360 g sukker
300 g smør
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
2 ts kanel
1 dl hasselnøtter
2 dl rosiner
8 dl finrevet gulrot
Glasur:
250 g kremost naturell (f.eks. 2 pk Tine)
150 g smør
300 g melis
2 ts vaniljesukker
Pynt:
valnøtter
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt og avkjøl smøret. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Ha rosiner og hakkede hasselnøtter i det tørre. Riv gulrøttene fint. Bland alt i en stor bakebolle til du får en jevn deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20X30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken og dryss over hakkede valnøtter. Del kaken i passe store firkanter.
Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem og nøtter. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.
2 kommentarer
Nå har jeg bakt minst 25 av
Nå har jeg bakt minst 25 av langpannekakene her, men på tirsdag kom de og sa at "Gulrotkake Boston" var den absolutt beste kaken jeg hadde laget hittil! Så prøv den! Jeg selv smakte ikke!
Denne er utrolig god! Vi har
Denne er utrolig god! Vi har laget den i åresvis siden ungene vil alltid ha den til bursdager. Da kutter vi ut nøtter og rosiner, på barnas ønske (jeg skulle gjerne harmtt med i alle fall nøttene) og den funker supert! Beste gulrotkaken i vet om !!
Skriv ny kommentar