Sjokoladekake i langpanne med kaffeglasur

En klassisk sjokoladekake som alltid er like populær!

Denne kaken har en nydelig sjokoladeglasur med ekstra god kaffesmak. 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser: 

♥ 300 g smør
♥ 600 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3,5 dl melk
♥ 500 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao

Glasur:
♥ 75 g smør
♥ 7 ss sterk kaffe
♥ 4 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 450 g melis

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen.

Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.

 

 

Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.

Smør glasuren jevnt over kaken.

 

 

Strø over kakestrøssel.

 

 

Del kaken opp i firkanter.

 

 

 

Deilig med kaffesmak på sjokoladeglasuren! 

 


Tips:

♥ Kaken er fin å fryse, også med glasur.

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekake i langpanne med kaffeglasur
Ingredienser

300 g smør
600 g sukker
4 egg
3,5 dl melk
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao

Glasur:
75 g smør
7 ss sterk kaffe
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
450 g melis

Pynt:
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.

Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.

Smør glasuren jevnt over kaken. Strø over kakestrøssel og del kaken opp i firkanter.

Tips

Kaken er fin å fryse, også med glasur.

Kakekategori
Allergier og preferanser

37 kommentarer

Da må du ha gjort noe riv ruskende galt under bakingen eller spist den mange dager etter at den ble bakt. Jeg har laget denne MANGE ganger og den har aldri vært tørr

Hei. Denne kaken er berre så god! Lager altid denne til selskap! Så saftig å go

Takk for alle gode oppskrifter.

Fantastisk god sjokoladekake - denne lager vi ofte! Jeg pleier å stikke noen hull i kaka før jeg har på glasur, da trekker glasuren seg ned i kaka og den holder seg saftig i flere dager.

7 ss sterk kaffe - da menes ferdig traktet kaffe, som i flytende form, ikke sant? :-D *bakenoob*

Har stekt kaka i 45 min og den er enda ikke ferdig. Kanskje steikeovnen sin feil, eller skal det være litt deigete?

Skal man bruke varmluft eller oppe og nede varme?

Jeg brukte ikke varmluft og da ble ikke kaka godt nok stekt. Jeg er sikker på at ovnen var varmet opp til 175 grader før jeg satt inn kaka, og den sto der nøyaktig i 30 min på nederste rille.

Denne kaken anbefaler jeg ikke. Foreslår at oppskriften sier noe om at en MÅ bruke varmluft.

Nå har kaka stekt i 45 min, er enda flytende i midten. Har ovnen på det den skal stå på.

Jeg ble litt skeptisk etter å ha lest kommentarene men ble veldig fornøyd. Selv uten glasur var kaka saftig i tre dager. Jeg brukte vanlog over/undervarme og lot den stå fem min ekstra da ovnen min er litt treig ;)

Kaka blei perfekt steikt etter kun 25 min med vanlig over og undervarme. Glede i heimen :)

Veldig enkel kake å bake, men jeg måtte ha mye mer væske i glasuren for at den skulle bli flytende nok til å bre over kaken. Veldig god smak da :)

Kan man dele denne kaken i 2 etter steking og fryse den ene halvdelen (uten glasur). Og så senere ta denne opp og ta på glasur? Vi er en liten familie og spiser ikke en hel langpannekake :-)

Jeg laget denne nå og ble kjempe fin , halverte oppskriften og laget denne i en mindre lang panne , holdt med 20 min i ovnen på vanlig varme over og under :)

Gikk på en smell her! Denne kaken bør du endre eller slette, så tørr at den smuldret opp når jeg forskynte gjestene. Flaut!
God smak, men det hjalp på en måte ikke..

Jeg pleier å koke opp melken og smelte kokesjokolade i den. Jeg tar da en ss mindre kakao. Blir helt nydelig!

Kaka måtte eg steke 40 min, sjekka etter 30 då var den ikkje ferdig,etter 30 min sette eg ovnen på 180gr. Liker veldig godt oppskrifter til det søte liv

Stekte kaka 30 minutter og konsistens og alt er super, men kaka er veldig flat. Bakte med sønnen og vi legger inn litt matte, og vi målte forma til 30×40 cm. Anbefaler en litt mindre langpanne.

Denne kaka anbefaler jeg virkelig ikke. Den gikk i oppløsning når jeg skjærte i den, og glasuren ble altfor tykk.

Kaken ble veldig god, men måtte ha den i ovnen i 45 min før den ble ferdig. Etter 30min så var det flytende fortsatt.

Beste sjokoladekaka! Følger oppskrift slavisk, bortsett fra at jeg har mere væske i glasuren. Og den er kjempegod og saftig! Får mye skryt av gjester på denne kaka :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift