Brukere online: 1676
Brukere i dag: 11805
Brukere siste 7 dager: 195587
En klassisk sjokoladekake som alltid er like populær!
Denne kaken har en nydelig sjokoladeglasur med ekstra god kaffesmak.
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 600 g sukker
♥ 4 egg
♥ 3,5 dl melk
♥ 500 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 4 ss kakao
Glasur:
♥ 75 g smør
♥ 7 ss sterk kaffe
♥ 4 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 450 g melis
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen.
Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.
Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.
Smør glasuren jevnt over kaken.
Strø over kakestrøssel.
Del kaken opp i firkanter.
Deilig med kaffesmak på sjokoladeglasuren!
Tips:
♥ Kaken er fin å fryse, også med glasur.
♥
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
300 g smør
600 g sukker
4 egg
3,5 dl melk
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao
Glasur:
75 g smør
7 ss sterk kaffe
4 ss kakao
3 ts vaniljesukker
450 g melis
Pynt:
kakestrøssel
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i deigen.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpanne og fjern bakepapiret.
Til sjokoladeglasuren smeltes smøret i en liten kjele. Rør inn kaffe, kakao og vaniljesukker. Ha til slutt i melisen og rør til glasuren er glatt og helt uten klumper. Sett glasuren kjølig til den har passe smørekonsistens.
Smør glasuren jevnt over kaken. Strø over kakestrøssel og del kaken opp i firkanter.
Kaken er fin å fryse, også med glasur.
37 kommentarer
Dette er den tørreste kaka
Dette er den tørreste kaka jeg noen gang har smakt!
Da må du ha gjort noe riv
Da må du ha gjort noe riv ruskende galt under bakingen eller spist den mange dager etter at den ble bakt. Jeg har laget denne MANGE ganger og den har aldri vært tørr
Hei. Denne kaken er berre så
Hei. Denne kaken er berre så god! Lager altid denne til selskap! Så saftig å go
Takk for alle gode oppskrifter.
Åhh så mye god mat! Stå på! :
Åhh så mye god mat! Stå på! :)
Fantastisk god sjokoladekake
Fantastisk god sjokoladekake - denne lager vi ofte! Jeg pleier å stikke noen hull i kaka før jeg har på glasur, da trekker glasuren seg ned i kaka og den holder seg saftig i flere dager.
7 ss sterk kaffe - da menes
7 ss sterk kaffe - da menes ferdig traktet kaffe, som i flytende form, ikke sant? :-D *bakenoob*
Ja den skal blandes flytende
Ja den skal blandes flytende inn i glasuren :)
NYDELIG! perfekt når cravings
NYDELIG! perfekt når cravings på sjokoladekake melder seg
Har stekt kaka i 45 min og
Har stekt kaka i 45 min og den er enda ikke ferdig. Kanskje steikeovnen sin feil, eller skal det være litt deigete?
Jeg stekte min etter
Jeg stekte min etter oppskriften og den ble perfekt. :-)
supergod kake :D Tall
supergod kake :D Tall
Skal man bruke varmluft eller
Skal man bruke varmluft eller oppe og nede varme?
Jeg brukte ikke varmluft og da ble ikke kaka godt nok stekt. Jeg er sikker på at ovnen var varmet opp til 175 grader før jeg satt inn kaka, og den sto der nøyaktig i 30 min på nederste rille.
Nå har kaka stått i 30 min og
Nå har kaka stått i 30 min og fortsatt rå Hva gjør jeg ?
Denne kaken anbefaler jeg
Denne kaken anbefaler jeg ikke. Foreslår at oppskriften sier noe om at en MÅ bruke varmluft.
Nå har kaka stekt i 45 min,
Nå har kaka stekt i 45 min, er enda flytende i midten. Har ovnen på det den skal stå på.
Jeg ble litt skeptisk etter å
Jeg ble litt skeptisk etter å ha lest kommentarene men ble veldig fornøyd. Selv uten glasur var kaka saftig i tre dager. Jeg brukte vanlog over/undervarme og lot den stå fem min ekstra da ovnen min er litt treig ;)
E det nok glasur
E det nok glasur
Og vis det ikke e nok, kor
Og vis det ikke e nok, kor mye mer melis smør osv burde å ha
Kaka blei perfekt steikt
Kaka blei perfekt steikt etter kun 25 min med vanlig over og undervarme. Glede i heimen :)
Kjempe god
Kjempe god
Kjempegod!
Kjempegod!
Veldig enkel kake å bake, men
Veldig enkel kake å bake, men jeg måtte ha mye mer væske i glasuren for at den skulle bli flytende nok til å bre over kaken. Veldig god smak da :)
Kan man dele denne kaken i 2
Kan man dele denne kaken i 2 etter steking og fryse den ene halvdelen (uten glasur). Og så senere ta denne opp og ta på glasur? Vi er en liten familie og spiser ikke en hel langpannekake :-)
Hei, kan jeg lage denne
Hei, kan jeg lage denne oppskriften i en rund form på 24cm?
Styr unna om du ikke har
Styr unna om du ikke har varmluft. Min sank sammen
Jeg laget denne nå og ble
Jeg laget denne nå og ble kjempe fin , halverte oppskriften og laget denne i en mindre lang panne , holdt med 20 min i ovnen på vanlig varme over og under :)
Kaka ble helt fantastisk ❤
Kaka ble helt fantastisk ❤
Slik som det alltid blir på Det Søte Liv ❤
Gikk på en smell her! Denne
Gikk på en smell her! Denne kaken bør du endre eller slette, så tørr at den smuldret opp når jeg forskynte gjestene. Flaut!
God smak, men det hjalp på en måte ikke..
Jeg pleier å koke opp melken
Jeg pleier å koke opp melken og smelte kokesjokolade i den. Jeg tar da en ss mindre kakao. Blir helt nydelig!
Styr unna! Dette er den
Styr unna! Dette er den tørreste kaken jeg noen gang har laget.
Kaka måtte eg steke 40 min,
Kaka måtte eg steke 40 min, sjekka etter 30 då var den ikkje ferdig,etter 30 min sette eg ovnen på 180gr. Liker veldig godt oppskrifter til det søte liv
Stekte kaka 30 minutter og
Stekte kaka 30 minutter og konsistens og alt er super, men kaka er veldig flat. Bakte med sønnen og vi legger inn litt matte, og vi målte forma til 30×40 cm. Anbefaler en litt mindre langpanne.
Denne kaka anbefaler jeg
Denne kaka anbefaler jeg virkelig ikke. Den gikk i oppløsning når jeg skjærte i den, og glasuren ble altfor tykk.
Jeg opplevde akkurat det
Jeg opplevde akkurat det samme som deg.
Som dere opplevde jeg også at
Som dere opplevde jeg også at kaka går i oppløsning. Ganske kjipt å servere i bursdagsselskap. Smaker godt da.
Kaken ble veldig god, men
Kaken ble veldig god, men måtte ha den i ovnen i 45 min før den ble ferdig. Etter 30min så var det flytende fortsatt.
Beste sjokoladekaka! Følger…
Beste sjokoladekaka! Følger oppskrift slavisk, bortsett fra at jeg har mere væske i glasuren. Og den er kjempegod og saftig! Får mye skryt av gjester på denne kaka :-)
Skriv ny kommentar