Sjokoladekake i langpanne med crème fraîche


Hei dere!

Det er høytid for avslutninger i barnehager og skoler over hele landet, og det betyr også høytid for LANGPANNEKAKER!

Jeg har alltid likt godt å bake langpannekaker, og det har resultert i at det nå er over 430 langpannekakeoppskrifter her på Det søte liv Smile chrome

Og i dag  kommer det én til!

Denne sjokoladekaken er en slik langpannekake som alle liker, store som små; - den er enkel, smakfull og kjempemyk i konsistensen og den dekkes med en deilig sjokoladekrem!

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 500 g smør
♥ 8 ss kakao
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 4 ts bakepulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 8 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 1 dl sterk, kald kaffe
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ kakestrøssel


Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Pisk egg og sukker til eggedosis i en stor bakebolle.

Smelt smøret. Ta kjelen av platen. Ha kakaopulveret i det varme smøret og rør så det løser seg opp.

Ha sjokoladesmøret i eggedosisen sammen med crème fraîche. Rør til blandingen blir klumpfri.

Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med noe av hvetemelet og bland dette i deigen. Ha så i resten av hvetemelet og rør til deigen blir klumpfri, men ikke rør mer enn nødvendig (dette for å unngå at kaken blir for kompakt).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen. 
 

Sjokoladekrem:

Pisk romtemperert smør luftig sammen med kakaopulver og vaniljesukker. Tilsett kald, sterk kaffe og melis og pisk til du får en skikkelig luftig sjokoladekrem.

Bre sjokoladekremen over den avkjølte kaken.

Dryss på kakestrøssel og del kaken i firkanter.

 


 


Tips:

♥ For å unngå enhver tvil: Med kakao i ingredienslisten mener jeg kakaopulver.

♥ Jeg bruker vanlig crème fraîche, ikke lett-varianten. I stedet for crème fraîche kan du bruke seterrømme i deigen.

♥ Kaken kan fint lages dagen i forveien, men da er det viktig at du pakker den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kakestykkene kan fryses både med og uten sjokoladekrem.

 

 

Hvis du skal frakte kaken, kan det lønne seg å ha kakestykkene tett i tett i en langpanne og dekke over med plastfolie. Da både står kakestykkene stabilt, og du unngår at de blir tørre i kantene.

I uformelle barneavslutninger går det som regel veldig greit å bare ta av plastfolien og la barna forsyne seg med kake rett fra langpannen.  Smile 

 


Jeg brukte en litt mindre langpanne til frakt enn den jeg stekte kaken i, så da måtte jeg skjære bort noen kanter for å få plass.

 

 

Så synd.. (haha)  Wink

 


Yum  Yum  Yum  Yum  Yum  Yum  Yum  Yum  Yum  Yum 

 

Sjokoladekake i langpanne med crème fraîche
Ingredienser

♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 500 g smør
♥ 8 ss kakao
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 4 ts bakepulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 8 dl hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 1 dl sterk, kald kaffe
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis i en stor bakebolle. Smelt smøret. Ta kjelen av platen. Ha kakaopulveret i det varme smøret og rør så det løser seg opp. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen sammen med crème fraîche. Rør til blandingen blir klumpfri.

Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med noe av hvetemelet og bland dette i deigen. Ha så i resten av hvetemelet og rør til deigen blir klumpfri, men ikke rør mer enn nødvendig (dette for å unngå at kaken blir for kompakt).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen. 

Sjokoladekrem:
Pisk romtemperert smør luftig sammen med kakaopulver og vaniljesukker. Tilsett kald, sterk kaffe og melis og pisk til du får en skikkelig luftig sjokoladekrem.

Bre sjokoladekremen over den avkjølte kaken. Dryss på kakestrøssel og del kaken i firkanter.

Tips

♥ For å unngå enhver tvil: Med kakao i ingredienslisten mener jeg kakaopulver.

♥ Jeg bruker vanlig crème fraîche, ikke lett-varianten. I stedet for crème fraîche kan du bruke seterrømme i deigen.

♥ Kaken kan fint lages dagen i forveien, men da er det viktig at du pakker den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kakestykkene kan fryses både med og uten sjokoladekrem.

Allergier og preferanser

11 kommentarer

Jeg sprekker... Den var så god at jeg alt gleder meg til jeg orker mer. Delte oppskriten på tre og lagde en stor rund kake. Mmmm

Forøverig så delte jeg oppskriften i to med halve størelsen på stekebrettet.
Men etter 25 minutter så bare falt den sammen?
Blei en god kladdkake med god krem da.

Som svar på av Steinar Charles (ikke bekreftet)

Halv porsjon av denne oppskriften passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Steketid og temperatur vil da være uendret det som står i oppskriften. Hvis kaken falt sammen, kan det tyde på at du stekte kaken litt for kort. Men hyggelig å høre at kaken likevel falt i smak. :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift