Brukere online: 1174
Brukere i dag: 5403
Brukere siste 7 dager: 195409
Hei dere!
Det er høytid for avslutninger i barnehager og skoler over hele landet, og det betyr også høytid for LANGPANNEKAKER!
Jeg har alltid likt godt å bake langpannekaker, og det har resultert i at det nå er over 430 langpannekakeoppskrifter her på Det søte liv
Og i dag kommer det én til!
Denne sjokoladekaken er en slik langpannekake som alle liker, store som små; - den er enkel, smakfull og kjempemyk i konsistensen og den dekkes med en deilig sjokoladekrem!
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 500 g smør
♥ 8 ss kakao
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 4 ts bakepulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 8 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 1 dl sterk, kald kaffe
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis i en stor bakebolle.
Smelt smøret. Ta kjelen av platen. Ha kakaopulveret i det varme smøret og rør så det løser seg opp.
Ha sjokoladesmøret i eggedosisen sammen med crème fraîche. Rør til blandingen blir klumpfri.
Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med noe av hvetemelet og bland dette i deigen. Ha så i resten av hvetemelet og rør til deigen blir klumpfri, men ikke rør mer enn nødvendig (dette for å unngå at kaken blir for kompakt).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.
Sjokoladekrem:
Pisk romtemperert smør luftig sammen med kakaopulver og vaniljesukker. Tilsett kald, sterk kaffe og melis og pisk til du får en skikkelig luftig sjokoladekrem.
Bre sjokoladekremen over den avkjølte kaken.
Dryss på kakestrøssel og del kaken i firkanter.
Tips:
♥ For å unngå enhver tvil: Med kakao i ingredienslisten mener jeg kakaopulver.
♥ Jeg bruker vanlig crème fraîche, ikke lett-varianten. I stedet for crème fraîche kan du bruke seterrømme i deigen.
♥ Kaken kan fint lages dagen i forveien, men da er det viktig at du pakker den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kakestykkene kan fryses både med og uten sjokoladekrem.
Hvis du skal frakte kaken, kan det lønne seg å ha kakestykkene tett i tett i en langpanne og dekke over med plastfolie. Da både står kakestykkene stabilt, og du unngår at de blir tørre i kantene.
I uformelle barneavslutninger går det som regel veldig greit å bare ta av plastfolien og la barna forsyne seg med kake rett fra langpannen.
Jeg brukte en litt mindre langpanne til frakt enn den jeg stekte kaken i, så da måtte jeg skjære bort noen kanter for å få plass.
Så synd.. (haha)
♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 500 g smør
♥ 8 ss kakao
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 4 ts bakepulver
♥ 3 ss vaniljesukker
♥ 8 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 1 dl sterk, kald kaffe
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ kakestrøssel
Sjokoladekake:
Pisk egg og sukker til eggedosis i en stor bakebolle. Smelt smøret. Ta kjelen av platen. Ha kakaopulveret i det varme smøret og rør så det løser seg opp. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen sammen med crème fraîche. Rør til blandingen blir klumpfri.
Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med noe av hvetemelet og bland dette i deigen. Ha så i resten av hvetemelet og rør til deigen blir klumpfri, men ikke rør mer enn nødvendig (dette for å unngå at kaken blir for kompakt).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.
Sjokoladekrem:
Pisk romtemperert smør luftig sammen med kakaopulver og vaniljesukker. Tilsett kald, sterk kaffe og melis og pisk til du får en skikkelig luftig sjokoladekrem.
Bre sjokoladekremen over den avkjølte kaken. Dryss på kakestrøssel og del kaken i firkanter.
♥ For å unngå enhver tvil: Med kakao i ingredienslisten mener jeg kakaopulver.
♥ Jeg bruker vanlig crème fraîche, ikke lett-varianten. I stedet for crème fraîche kan du bruke seterrømme i deigen.
♥ Kaken kan fint lages dagen i forveien, men da er det viktig at du pakker den godt inn i plast så den ikke blir tørr. Kakestykkene kan fryses både med og uten sjokoladekrem.
11 kommentarer
Nam! Kan man bruke lettrømme
Nam! Kan man bruke lettrømme i stedet for seterrømme?
Ja, det går greit å bruke…
Ja, det går greit å bruke seterrømme eller lettrømme i stedet for crème fraîche.
Er det riktig med 3 SS
Er det riktig med 3 SS vaniljesukker
Hei, ja det er riktig :)…
Hei, ja det er riktig :) Vaniljesukker har ikke så veldig sterk vaniljesmak når det kommer til stykket.
Hei. Hvor stor (+/-)
Hei. Hvor stor (+/-) langpanne? Takk. :)
Stor langpanne, som er ca…
Stor langpanne, som er ca. 30 x 40 cm. Jeg har skrevet det inn i oppskriften nå. :)
Jeg sprekker... Den var så
Jeg sprekker... Den var så god at jeg alt gleder meg til jeg orker mer. Delte oppskriten på tre og lagde en stor rund kake. Mmmm
Når du skriver Smør, kan man
Når du skriver Smør, kan man da bruke melange margarin?
Forøverig så delte jeg
Forøverig så delte jeg oppskriften i to med halve størelsen på stekebrettet.
Men etter 25 minutter så bare falt den sammen?
Blei en god kladdkake med god krem da.
Halv porsjon av denne…
Halv porsjon av denne oppskriften passer til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Steketid og temperatur vil da være uendret det som står i oppskriften. Hvis kaken falt sammen, kan det tyde på at du stekte kaken litt for kort. Men hyggelig å høre at kaken likevel falt i smak. :)
Hei, jeg pleier alltid å…
Hei, jeg pleier alltid å bake med meierismør, men resultatet bør bli ok med margarin også.
Skriv ny kommentar