Bringebærmuffins

Bringebærmuffins
Ingredienser

2 store egg
2 dl sukker
125 g smør
1,5 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
2 dl bringebær

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melk. Bland samme mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til en jevn deig (men ikke rør mer enn nødvendig). Vend i ca halvparten av bringebærene (se tips).

Sett muffinsformer i et muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle med deig. Fordel resten av bringebærene på toppen av hver muffins.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Sikt over litt melis før servering.

Tips

Du kan bruke friske eller frosne bringebær. Muffinsene på bildet er laget med friske bær. Har du frosne bringebær, trenger de ikke å tines før du bruker dem.

Kakekategori
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Veldig gode "basic" muffins. Myke og saftige. Kan lages med hva som helst, tror eg. Vi bruker mer enn 2 dl bær

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift