Brukere online: 1199
Brukere i dag: 5570
Brukere siste 7 dager: 195415
"Smuldrepai med rabarbra" er superlett å lage og smaker KNALLGODT!
Serveres gjerne lunken sammen med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket kremfløte.
Smuldredeig:
2,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
4 ss sukker
50 g mandler
125 g smør
Fyll:
500 g renset rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel
Lag smuldredeigen først ved å blande mel, bakepulver, sukker og hakkede mandler i en bakebolle. Smuldre deretter i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).
Ha rensede rabarbra oppdelt i biter i en smurt paiform (ca 27 cm i diameter). Bland sammen sukker og potetmel (viktig, ellers klumper potetmelet seg) og strø over rabarbraen. Fordel deretter smuldredeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.
Se også "Smuldrepai med bær".
8 kommentarer
Hei, når jeg prøvde meg på
Hei, når jeg prøvde meg på rabarbra paien ble den veldig svart på toppen. Jeg stekte den i mindre tid en 25 min, men likevel ble den ganske brent. Hva er grunnen til dette?
Du må ha brukt noe annet enn…
Du må ha brukt noe annet enn bare over og undervarme. Kanskje varmluft eller grill? Prøvde denne i går og fulgte oppskriften. Ble veldig bra.
Foreslår at du setter gradene
Foreslår at du setter gradene på maks 200 gr. Har en oppskrift der gradene kun er 180 gr , men like lang tid ;) Prøv det du, heller lengre steketid med gylden topp, enn svidd topp ;) Lykke til ;)
Kan man erstatte potetmel med
Kan man erstatte potetmel med noe annet? Maizena feks?
Jeg erstattet med maizenna,
Jeg erstattet med maizenna, det gikk bra :)
Jeg sløyfet potetmel. Det
Jeg sløyfet potetmel. Det gikk veldig fint uten. Rabarbramassen ( jordbærrabarbra) ble fast og fin. Nydelig kake som gjorde stor suksess
Hei. Hvor mange personer er…
Hei. Hvor mange personer er oppskriften beregnet på? Jeg skal servere det med vaniljeis…
Lurer på hvordan denne er å…
Lurer på hvordan denne er å servere i selskap dagen etter den er laget? Har lyst å ta med, men den må lages dagen før. Taper den seg mye, noen som vet? :-)
Skriv ny kommentar