Smuldrepai med rabarbra


"Smuldrepai med rabarbra" er superlett å lage og smaker KNALLGODT!

Serveres gjerne lunken sammen med vaniljesaus, vaniljeis eller pisket kremfløte.

Smuldrepai med rabarbra
Ingredienser

Smuldredeig:
2,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
4 ss sukker
50 g mandler
125 g smør

Fyll:
500 g renset rabarbra
1 dl sukker
1 ss potetmel

Fremgangsmåte

Lag smuldredeigen først ved å blande mel, bakepulver, sukker og hakkede mandler i en bakebolle. Smuldre deretter i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete (det er ikke meningen at den skal henge sammen).

Ha rensede rabarbra oppdelt i biter i en smurt paiform (ca 27 cm i diameter). Bland sammen sukker og potetmel (viktig, ellers klumper potetmelet seg) og strø over rabarbraen. Fordel deretter smuldredeigen over bærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til paien er gylden på toppen.

Tips

Se også "Smuldrepai med bær".

8 kommentarer

Hei, når jeg prøvde meg på rabarbra paien ble den veldig svart på toppen. Jeg stekte den i mindre tid en 25 min, men likevel ble den ganske brent. Hva er grunnen til dette?

Foreslår at du setter gradene på maks 200 gr. Har en oppskrift der gradene kun er 180 gr , men like lang tid ;) Prøv det du, heller lengre steketid med gylden topp, enn svidd topp ;) Lykke til ;)

Jeg sløyfet potetmel. Det gikk veldig fint uten. Rabarbramassen ( jordbærrabarbra) ble fast og fin. Nydelig kake som gjorde stor suksess

Lurer på hvordan denne er å servere i selskap dagen etter den er laget? Har lyst å ta med, men den må lages dagen før. Taper den seg mye, noen som vet? :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift