Konfektkake i langpanne

Konfektkake i langpanne
Ingredienser

300 g smør
500 g sukker
4 egg
7 dl kefir
500 g hvetemel
2 dl kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts natron

Glasur:
50 g smør
3 ts vaniljesukker
6 ss kakao
500 g melis
1,5 dl kald kaffe

Fremgangsmåte

Rør mykt smør og sukker godt sammen. Pisk inn ett egg om gangen. Ha i en stor bakebolle og bland inn kefir. Sikt sammen det tørre og tilsett. Bland alt godt sammen til en jevn deig (jeg bruker elektrisk visp på laveste hastighet).

Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt. Hvelv ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen mykt smør og vaniljesukker til glasuren. Tilsett kakao, melis og kald kaffe vekselsvis under pisking til du får en jevn glasur.

Fordel glasuren over den kalde kaken. Lag eventuelt mønster i glasuren med en gaffel. Sett kaken helst en liten stund i kjøleskapet (hvis du har plass), slik at glasuren stivner litt til, før du skjærer opp kaken i passe store firkanter.

Tips

Surmelk i kaken gjør at kaken holder seg myk og god lenge. Kaken er også fin å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Kan denne kaken lages i rundform? Jeg elsker langpannevarianten, men skulle gjerne hatt oppskrift med riktige forhold til en vanlig rundform. Kan du hjelpe meg med dette?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift