Brukere online: 1912
Brukere i dag: 42669
Brukere siste 7 dager: 198778
Sjokoladekake med jordbær er en enkel med FANTASTISK DEILIG sommerkake, som består av en usedvanlig myk sjokoladekakebunn, lys sjokoladekrem, friske jordbær og hakket sjokolade!
4 egg
120 g sukker
85 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
30 g kakao
50 g smør
Dynking:
0,5 dl melk, sjokolademelk eller kaffe
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss sjokolademelkpulver (se tips)
1 kurv friske jordbær
Pynt:
50 g lys kokesjokolade
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret og rør inn forsiktig. Sikt sammen mel, bakepulver og kakao og vend inn i eggedosisen til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min (sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to kakebunner. Dynk kakebunnene med litt melk, sjokolademelk eller kaffe.
Pisk kremfløten stiv og smak til med sjokolademelkpulveret.
Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og rensede jordbær i skiver.
Dekk med det andre kakelaget og pynt med resten av sjokoladekremen, jordbær og hakket sjokolade.
Rør minst mulig i deigen når det smeltede smøret og det tørre skal vendes inn i eggedosisen. Dette for å unngå at kaken blir lav og kompakt. Det er viktig å bevare luften i eggedosisen og bare vende helt forsiktig rundt med en slikkepott til deigen så vidt er blandet sammen.
Som sjokolademelkpulver kan du bruke Oboy eller Nesquick. Sjokolademelkpulveret løser seg raskt opp i den piskede kremen.
La kaken gjerne stå og trekke i et par timer før servering. Kaken smaker best samme dag den er fylt, når kremen er helt fersk.
2 kommentarer
Hei, lagde denne nettopp. Ble
Hei, lagde denne nettopp. Ble veldig flat og umulig å skjære gjennom. Må lage et lag til så jeg får fyll i midten. Kan være greit å doble denne oppskriften
Denne ble ca 4 cm høy til
Denne ble ca 4 cm høy til tross for at jeg puttet 1 ts bakepulver i røra. Ble en litt flat kake, og litt vanskelig å dele i to. Kanskje greit øke ingrediensene med en halv.
Skriv ny kommentar